Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 02, 2024

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα απατεώνων – Πώς έπεισαν 63χρονη να τους παραδώσει 98.500 ευρώ

 

Θύμα απάτης έπεσε μία 63χρονη γυναίκα στη Σαντορίνη, η οποία πίστεψε ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο και έδωσε στους δράστες το ποσό των 98.500 ευρώ.

Αρχικά, οι δράστες είχαν ζητήσει από την 63χρονη, αλβανικής καταγωγής, το ποσό των 120.000 ευρώ. Η 63χρονη ένιωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς η φωνή στο τηλέφωνο άκρως πειστική. Έτσι, όταν της ζητήθηκε να δώσει όσα χρήματα είχε, εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη το έκανε.

Με πρόσχημα την ανάγκη επείγουσας χρηματικής βοήθειας για τη διευθέτηση των υποτιθέμενων ζητημάτων, ζήτησαν να μεταφέρουν τα χρήματα σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του  Cyclades24, οι επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξεως των 98.500 ευρώ και… όπου φύγει φύγει!

Μετά την καταγγελία της γυναίκας και σε λιγότερο από 24 ώρες, οι αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, με μεθοδευμένες ενέργειες κατάφεραν να εντοπίσουν και τους τέσσερις συνεργούς της μεγάλης απάτης και να τους συλλάβουν.

Με αστραπιαίες κινήσεις απέκλεισαν κάθε πιθανή διέξοδο από το νησί τόσο από θάλασσα όσο και αέρα, με αποτέλεσμα η σύλληψή τους να είναι μονόδρομος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι τρεις πρώτες συλλήψεις έγιναν άμεσα, ενώ η τελευταία σύλληψη, ήταν επεισοδιακή κι έγινε στο κέντρο των Φηρών εν μέσω χειροκροτημάτων.

Οι τέσσερις Βούλγαροι ανάμεσα τους, δυο γυναίκες, κατηγορούνται για απάτη από κοινού και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Νάξου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου