Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 24, 2024

Ινδία: Φρικτή υπόθεση ομαδικού βιασμού 7χρονης – Δράστες δύο συνομήλικά της αγόρια

 

Ένα επτάχρονο κορίτσι φέρεται να βιάστηκε από δύο αγόρια ηλικίας 7 και 8 ετών, στην τελευταία φρικτή σεξουαλική επίθεση στην Ινδία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Τα δύο αγόρια κατηγορούνται ότι βίασαν το μικρό κορίτσι στην πόλη Ballia, την Παρασκευή, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η οικογένεια του θύματος δήλωσε ότι το κορίτσι έκανε μπάνιο όταν τα αγόρια την παρέσυραν σε άλλη τοποθεσία, όπου τη βίασαν ομαδικά.
Και τα δύο αγόρια συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν, ενώ φέρεται να παραδέχθηκαν τον ομαδικό βιασμό.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι η οικογένειά της μετέφερε την 7χρονη στο νοσοκομείο όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε το Σάββατο. Σύμφωνα με τις αναφορές, δεν κινδυνεύει η υγεία της.

Ο φρικιαστικός βιασμός του μικρού κοριτσιού έρχεται μόλις ένα μήνα μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες στην Ινδία, όπου χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους για ζητήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, μετά τον άγριο βιασμό και τη δολοφονία μιας εκπαιδευόμενης γιατρού σε κρατικό νοσοκομείο της Καλκούτας.

Η μεγαλύτερη πορεία, που ονομάστηκε «Reclaim The Night» (Ανακτήστε τη νύχτα), είδε χιλιάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην πολυσύχναστη διάβαση πέντε σημείων Shyambazar της πόλης κατά την έναρξη των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας τον Αύγουστο.



Η διοργανώτρια της εκδήλωσης, η 29χρονη ερευνήτρια κοινωνικών επιστημών Rimjhim Sinha, δήλωσε ότι ελπίζει η διαμαρτυρία να σηματοδοτήσει την έναρξη διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα, η οποία μαστίζεται εδώ και καιρό από την έμφυλη βία.


Το φρικτό έγκλημα που προκάλεσε την πανεθνική διαμαρτυρία αφορούσε μια 31χρονη ασκούμενη γιατρό στο RG Kar Medical College and Hospital, όπου βιάστηκε και δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, παίρνοντας κάποιες ανάσες ξεκούρασης σε μια αίθουσα σεμιναρίων που υποτίθεται ήταν ασφαλής.

Ο διευθυντής του ιατρικού κολλεγίου, Dr Sandip Ghosh Ghosh, ο οποίος έκτοτε έχει παραιτηθεί από τη θέση του, δήλωσε: «Ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της κοπέλας να πάει μόνη της στην αίθουσα σεμιναρίων τη νύχτα».

Ένας εθελοντής νοσοκομειακός υπάλληλος, που συνδέεται με την αστυνομία της Καλκούτας και ονομάζεται ως Sanjay Roy, έχει συλληφθεί, καθώς φέρεται πως σχετίζεται με τον βιασμό και τη δολοφονία της γιατρού.

Η υπόθεση έχει έκτοτε αναληφθεί από το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών της χώρας, εν μέσω ισχυρισμών ότι η τοπική δύναμη δεν θα την ερευνούσε δίκαια.

Η Sinha δήλωσε: «Η κτηνωδία αυτής της υπόθεσης είναι εξοργιστική. Δεν είναι απλώς άλλη μια υπόθεση βιασμού όπου οι επιζώντες μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους – αυτή τη φορά, χάσαμε μια ζωή. Η επιθετικότητα αυτών των εγκλημάτων κλιμακώνεται και είναι σαφές ότι οι γυναίκες γίνονται όλο και περισσότερο θύματα αυτών των εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου