Απολαύστε τη γεύση της μελιτζάνας σε συνδυασμό με παρμεζάνα, με μια
συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά στο air fryer. Σερβίρετε με τραγανό ψωμί και σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες πάχους 2cm
- 150 γρ. μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
- 150 γρ. πασσάτα (σάλτσα ντομάτας)
- 20 γρ. φρέσκα ψωμάκια
- 10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
- 25 γρ. παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί, τριμμένο
- Αλάτι
- Τραγανό ψωμί και πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε μια σανίδα και πασπαλίστε με αλάτι. Τρίψτε τις μελιτζάνες με το αλάτι και αφήστε για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χωρίστε σε κομμάτια τη μοτσαρέλα για το γαρνίρισμα και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας. Αφήστε στην άκρη ενώ προετοιμάζετε το υπόλοιπο πιάτο.
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200°C.
- Στεγνώστε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και αφαιρέστε το αλάτι. Τρίψτε κάθε κομμάτι μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
- Ψήστε τις φέτες μελιτζάνας στο air fryer σε μία στρώση για 10 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση του χρόνου μαγειρέματος.
- Εν τω μεταξύ, ενσωματώστε την ρίγανη μέσα στην σάλτσα ντομάτας.
- Για να στρώσετε τις μελιτζάνες με την παρμεζάνα, απλώστε τα ψωμάκια στον πάτο ενός πυρέξ 20cm. Ρίξτε 2 κουταλιές από την πασσάτα. Απλώστε πάνω τις μισές από τις φέτες μελιτζάνας και μισά από τα φύλλα βασιλικού, αν χρησιμοποιείτε. Ρίξτε πάνω από το μισό από την υπόλοιπη πασσάτα, μετά τοποθετήστε το μισό από τη μοτσαρέλα και το μισό από την παρμεζάνα. Προσθέστε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τον βασιλικό, την πασσάτα και τέλος την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του air fryer στους 180°C και στη συνέχεια ψήστε τη μελιτζανοσαλάτα για 12-15 λεπτά μέχρι το τυρί να καραμελώσει και να αφρίσει. Αφαιρέστε και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου