Υλικά
500 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
1 ζωμό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φέτες λούντζα ψιλοκομμένη
1 συσκευασία μανιτάρια μικρά άσπρα φρέσκα
1 πιπεριά χρωματιστή ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 χυμό ντομάτας
1 κούπα τυρί τριμμένο ή 8 φέτες
1 φλυτζανάκι γάλα πάνω από το τυρί δίνει ωραία υφή
3 κουταλιές της κουτάλας της σούπας νερό από τα μακαρόνια αφού ψηθούν
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Βάζουμε το νερό μας να βράσει, ρίχνοντας τον ζωμό, το αλάτι και όταν βράσει τα μακαρόνια.
- 2
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε. Βάζουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα μέσα.
- 3
Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και ρίχνουμε την λούντζα ψιλοκομμένη, τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, την ρίγανη και το νερό από τα μακαρόνια.
- 4
Όταν ψηθούν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ μαζί με τη σάλτσα.
- 5
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και το γάλα.
- 6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου