Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 26, 2024

Γαλλία: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες βιαστών της Πελικότ – Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Τις φωτογραφίες επτά εκ των 50 βιαστών της Ζιζέλ Πελικό, στη

Γαλλία, και του συζύγου της που την νάρκωνε για να την βιάσουν δημοσιεύει σήμερα η MailOnline, σημειώνοντας ότι είναι συνηθισμένοι άνθρωποι προερχόμενοι από κάθε ηλικία, πλευρά και κοινωνική θέση και ότι το μόνο κοινό μεταξύ τους ήταν το πάθος τους να βιάσουν μίαν άγνωστη, υπό συνθήκες τουλάχιστον ανησυχητικές.


Πρόκειται για έναν εργαζόμενο σε συνεργείο επισκευής μοτοσικλετών τον Hugues Malago, 39 ετών, τον εργάτη σε αγρόκτημα Andy Rodriguez, 37 ετών, τον εργαζόμενο σε περιστασιακές εργασίες, Mathieu Dartus, 53 ετών, τον συνταξιούχο πυροσβέστη του Ναυτικού Jacques Cubeau, τον διευθυντή σούπερ μάρκετ που άλλαξε επάγγελμα κι έγινε υπάλληλος Πληροφορικής Lionel Rodriguez, 44 ετών, τον ζωγράφο και διακοσμητή Husamettin Dogan, 43 ετών, και τον Thierry Parisis, 54 ετών, τοπικό επιχειρηματία.

 Οι επτά αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ομάδας περίπου 50 ανδρών που, σε διάστημα μιας δεκαετίας, στρατολογήθηκαν μέσω διαδικτύου από τον Ντομινίκ Πελικό, σύζυγο της Ζιζέλ, γνωστό πλέον και ως “το τέρας της Αβινιόν”, και προσκλήθηκαν στο σπίτι του για να βιάσουν τη σύζυγό του, την οποία ο Πελικό είχε ναρκώσει.

Τι ζητούσε ο Πελικό

Ο Πελικό τους καλούσε στο σπίτι, για να κάνουν σεξ με την γυναίκα του και τους ζητούσε να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε ένα κοντινό πάρκινγκ. Τους διέταζε να γδυθούν εντελώς πριν μπουν στην κρεβατοκάμαρα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, η δίκη στην Αβινιόν άκουσε τον έναν μετά τον άλλον τους άντρες να ισχυρίζονται ότι ο Πελικό τους είχε “ξεγελάσει” για να συμμετάσχουν στις διεστραμμένες φαντασιώσεις του για τον βιασμό και τον εξευτελισμό της συζύγου του – πολλές από τις οποίες βιντεοσκοπήθηκαν.

Ο Πελικό κατηγορείται ότι απολάμβανε να βλέπει αγνώστους όπως αυτοί οι άνδρες να κακοποιούν τη σύζυγό του και γύριζε οικιακές ταινίες και έβγαζε φωτογραφίες, Συνολικά βρέθηκαν 20.000 εικόνες, με τις φρικιαστικές σκηνές – ένα αρχείο που ανακαλύφθηκε μόνο όταν τελικά συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2020.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πελικό στάθηκε στο εδώλιο και παραδέχθηκε την ενοχή του – και κατηγόρησε όλους τους συγκατηγορούμενους του ότι ο καθένας τους ήταν εκούσιος συνωμότης. Είπε στο δικαστήριο: “Είμαι βιαστής – όπως όλοι οι άλλοι σε αυτό το δωμάτιο”.

Οι δίκες για βιασμούς στη Γαλλία διεξάγονται συνήθως κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τα ονόματα των θυμάτων και του δράστη δεν δημοσιοποιούνται, για λόγους ευνόητους. Όμως, με θάρρος η Ζιζέλ Πελικό παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία, καθιστώντας τη δίκη ακόμη πιο προβεβλημένη.

Τα ψευδώνυμα

Στη δίκη ακούστηκε πώς ο Πελικό έδωσε σε ορισμένους από τους φερόμενους ως συνεργούς του τρυφερά ψευδώνυμα και έκανε επιπόλαια σχόλια για την εμφάνισή τους. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε έναν δίσκο υπολογιστή με τίτλο “Κακοποίηση”.

Ο Hugues Malago

Τον εργαζόμενο στο συνεργείο μοτοσυκλετών Hugues Malago τον είχε ονομάσει “Biker”. Αυτός είπε στο δικαστήριο πώς είχε αρχίσει να αναζητά τρίο με ζευγάρια που κάνουν swinging, σε μια προσπάθεια να επιτύχει μια υψηλή αδρεναλίνη, υπονοώντας ότι η συμπεριφορά αυτή άρχισε μόνο αφού τραυματίστηκε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2012. Η σύντροφος του Malago – η οποία τον εγκατέλειψε- είπε στην αστυνομία ότι ο Malago ήταν πάντα πολύ απαιτητικός σεξουαλικά.

Τον αλκοολικό Andy Rodriguez,τον ονόμασε “Micha”. Ο Rodriguez είπε στο δικαστήριο ότι συμφώνησε να πάει στο σπίτι του Pelicot και να κάνει σεξ με τη σύζυγό του μόνο και μόνο επειδή “δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”. Είπε: “Δεν είχα ποτέ καμία πρόθεση να βιάσω την κυρία Pelicot”.

Ο χήρος Mathieu Dartus, ο οποίος ο Pelicot ισχυρίστηκε ότι “απέτυχε να ικανοποιήσει τη σύζυγό του”, είχε το παρατσούκλι “Gaston”. Αυτή την εβδομάδα, ο 53χρονος πατέρας τριών παιδιών υποστήριξε ότι δεν είχε “καμία ανάμνηση” των αρκετών ωρών που πέρασε στο σπίτι των Πελικό, επειδή είχε πάρει πολλά δισκία έκστασης. Είπε στο δικαστήριο: ‘Δεν λέω ότι δεν έκανα αυτό που φαίνεται στο βίντεο. Αλλά δεν έχω καμία ανάμνηση από αυτή την κυρία”.

Τι λένε οι βιαστές

Ωστόσο, ο Πελικό απέρριψε τους ισχυρισμούς του Dartus περί αθωότητας, λέγοντας: “Ήξερε πολύ καλά γιατί βρισκόταν εκεί”. Ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, ο οποίος είναι ο γηραιότερος από τους θύτες της Madame Pelicot, συγκαταλέγεται στη μικρή μειοψηφία των κατηγορουμένων που ζήτησαν έντονα συγγνώμη από τη θαρραλέα γυναίκα. Και ο 72χρονος Jacques Cubeau, όπως σχεδόν όλοι οι 50 κατηγορούμενοι, αρνείται τον βιασμό.

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Lionel Rodriguez – καμία συγγένεια με τον συγκατηγορούμενό του Andy, ζήτησε επίσης συγγνώμη από την κυρία Pelicot. Ο Rodriguez δήλωσε ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την εμπλοκή του στην υπόθεση και στη συνέχεια στράφηκε προς την κυρία Pelicot και είπε: “Δεν ήθελα ποτέ να σας πληγώσω, αλλά το έκανα, θέλω να ζητήσω συγχώρεση.

Αντίθετα, ο Dogan – με το παρατσούκλι “Karim” παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα. Ο Dogan, ο οποίος είχε γδυθεί και είχε φορέσει προφυλακτικό πριν καν μπει στο σαλέ, ξέσπασε σε δάκρυα αυτολύπησης και επέμεινε ότι πίστευε ότι συμμετείχε σε ένα συναινετικό σεξουαλικό παιχνίδι.  Είπε: “Είμαι θύμα του Pelicot”. Ερωτηθείς αν η κυρία Pelicot ήταν θύμα, απάντησε: “Αυτό είναι κάτι άλλο – ήταν η σύζυγός του. Πιάστηκα σε μια παγίδα”.

Ο Thierry Parisis

Ο Thierry Parisis κατηγορείται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό στο σπίτι της τον Φεβρουάριο του 2020. Όταν συνελήφθη για πρώτη φορά, η σύντροφός του τον περιέγραψε στην αστυνομία ως “ευαίσθητο και με σεβασμό” και δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τις κατηγορίες εναντίον του – αλλά αργότερα προέκυψε ότι είχε μια μυστική ζωή ως σεξουαλικά περιπετειώδης αμφιφυλόφιλος, για την οποία εκείνη δεν γνώριζε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου