Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2024

Πρίγκιπας Χάρι: Τι θα σήμαινε η επιστροφή του στα βασιλικά καθήκοντα και πώς θα αντιδρούσε η Μέγκαν Μαρκλ

Όλο και πιο φανερό γίνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι ευχαριστημένος στις ΗΠΑ και αν

τελικώς επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα τότε δύο πράγματα είναι βέβαια. Πρώτον το Megxit θα έχει αποτύχει και δεύτερον η Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει «όχι τοξική, αλλά πυρηνική».


Το σχόλιο είναι της γνωστής αρθρογράφου, Μορίν Κάλαχαν, η οποία είναι γνωστή και για τα δηλητηριώδη της σχόλια. Η ίδια γράφει στην MailOnline: «O Xάρι έκανε το αδιανόητο αυτή την εβδομάδα, ταξιδεύοντας στη Νέα Υόρκη και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις γύρω από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δείπνα και γκαλά και συμπόσια. Τα έκανε όλα αυτά χωρίς την Μέγκαν».

«Η δούκισσά μας, είπαν κάποιοι, είναι πολύ άρρωστη για να συμμετάσχει, πράγμα που πρέπει να είναι απογοητευτικό για μια γυναίκα που ανθίζει σε κάθε προβολή, που θα δεχτεί κάθε βραβείο, όσο ασήμαντο κι αν είναι – ακόμη κι αν πρέπει να μπει μέσα σε ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων για να το παραλάβει. Αλλά μπορεί επίσης να είναι αλήθεια ότι ο Χάρι, τον οποίο η ίδια του η μητέρα αποκαλούσε ως γνωστόν “χοντρό”, επιτέλους καταλαβαίνει. Φαίνεται να κάνει ένα διάλειμμα, γνωρίζοντας ότι το πείραμα του Χόλιγουντ -στην πραγματικότητα, το πείραμα της Μέγκαν- έχει αποτύχει. Και ποιος θα τον κατηγορούσε;», έγραψε η Κάλαχαν.

 Το Hollywood Reporter, νωρίτερα αυτό το μήνα, δημοσίευσε ένα σκληρό άρθρο στο οποίο δήλωνε ότι η βιομηχανία (σ.σ. του θεάματος) «παραιτείται από τον Χάρι και τη Μέγκαν», έχοντας βαρεθεί όχι τόσο την προφανή έλλειψη ταλέντου ή εργασιακής ηθικής, αλλά την αναφερόμενη αγένεια της δούκισσας. Ζωγράφισε επίσης μια βίαιη εικόνα για την δούκισσα του Σάσεξ.

«Απολύτως αδυσώπητη», είπε μια πηγή για την Μέγκαν. «Κυκλοφορεί σαν δικτάτορας με ψηλά τακούνια, φουμάρει και γαβγίζει εντολές. Την έχω δει να κάνει ενήλικες άνδρες να δακρύζουν». Για ποιο πράγμα θα μπορούσε να παραληρεί – για τις μπαγιάτικες κονσέρβες; Για τις κλήσεις στην Oprah που πηγαίνουν στον τηλεφωνητή;

Η περιγραφή αυτή ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου οι Σάσεξ έχασαν τον νέο επικεφαλής του προσωπικού τους, τον Josh Kettler, ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο, έπειτα από μόλις τρεις μήνες στη δουλειά – και έγινε ένας από τους τουλάχιστον 18 υπαλλήλους που έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά δίπλα στο ζεύγος, από το 2018.

Η Μέγκαν εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από τον Ari Emanuel της WME, έναν άνθρωπο τόσο ισχυρό που σίγουρα θα μπορούσε να έχει “σκοτώσει” το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter. Αλλά δεν το έκανε. Ο Emanuel διοργάνωσε ένα τεράστιο πάρτι για τα Emmys πριν από δύο εβδομάδες. Η Μέγκαν Μαρκλ δεν φαινόταν πουθενά. Μια γυναίκα της οποίας όλος ο λόγος ύπαρξης είναι η φήμη απουσίαζε από τα Όσκαρ και το Met Gala.

Ούτε σε επίσημα δείπνα στον Λευκό Οίκο, ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε στην πρώτη σειρά στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Μια πηγή από το περιβάλλον του Χάρι και της Μέγκαν διέψευσε, φυσικά, τους ισχυρισμούς του Hollywood Reporter. Αλλά ο συν-διευθυντής του πρακτορείου Maer Roshan δήλωσε στο Access Hollywood αυτή την εβδομάδα ότι “ο δημοσιογράφος μας μίλησε με μια πολύ υψηλή πηγή που εργάζεται για το ζευγάρι και είπε: “Όλοι φοβούνται την Μέγκαν”.

Εν τω μεταξύ, τα 40α γενέθλια του Χάρι την περασμένη εβδομάδα, που τα πέρασε στο σπίτι του ζεύγους, στο Μοντεσίτο, λέγεται ότι ήταν αρκετά μοναχικά. Οι λίγοι φίλοι που εξακολουθεί να έχει παραμένουν στη Βρετανία. Δεν ταιριάζει στον κόσμο της showbiz της Μέγκαν, ούτε προφανώς τον ενδιαφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματίσει να γιορτάσει τα γενέθλια-ορόσημο, που σίγουρα του προκάλεσαν κάποια υπαρξιακή ψυχική αναζήτηση, σε μια απόδραση με μερικούς φίλους – όχι με τη Μέγκαν.

Η πιο θλιβερή λεπτομέρεια: Ο Χάρι φέρεται να συγκαταλέγει τον προσωπικό του σωματοφύλακα, Ντέιβιντ Λάνγκνταουν, στους καλύτερους φίλους του. ‘Αυτός και ο Χάρι είναι πολύ κοντά, πολύ δεμένοι’, δήλωσε μια πηγή στη Mail.

Οι υπηρεσίες του Λάνγκνταουν αποφέρουν μια καλή αμοιβή. Αν ο στενότερος φίλος του Χάρι στις ΗΠΑ είναι στη μισθοδοσία – πόσο ζοφερό. Και έπειτα υπάρχουν οι συνεχείς αγώνες των επιχειρηματικών εγχειρημάτων του Brand Sussex. Ο οπωρώνας American Riviera Orchard της Meghan, που ξεκίνησε αδέξια εν μέσω μιας παγκόσμιας φρενίτιδας για την κακή υγεία της Kate Middleton τον Μάρτιο, δεν έχει ακόμη παράξει κάτι περισσότερο από μερικά βάζα μαρμελάδας και διάφορες αναρτήσεις στο Instagram από τις Mindy Kaling και Chrissy Teigen.

Η αίτηση της Μέγκαν για το εμπορικό σήμα ARO, η οποία σίγουρα θα έπρεπε να έχει πάρει έγκριση πριν ξεκινήσει, απορρίφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Όλα αυτά προσδίδουν περισσότερη αξιοπιστία στην πεποίθηση ότι δεν είναι όλα καλά στο Montecito.

Ταυτόχρονα, το Netflix λέγεται ότι δεν σχεδιάζει να ανανεώσει τη συμφωνία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων του ζευγαριού. Το ντοκιμαντέρ Invictus του Χάρι το 2023 ήταν μια από τις μεγαλύτερες βόμβες του streamer για τη χρονιά. Το Lemonada πήρε το podcast “Archetypes” της Meghan τον Φεβρουάριο, ωστόσο δεν αναμένονται νέα επεισόδια μέχρι κάποια στιγμή το 2025.

Αυτές οι επαγγελματικές αμηχανίες διαβρώνουν περαιτέρω τη ζημιά που προκάλεσαν η συνέντευξη στην Oprah, το ‘Spare’ και το συνεχές rebranding του Harry και της Meghan. Για να καταλάβετε: Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Χάρι θα λάβει το βραβείο Pat Tillman του ESPN -που πήρε το όνομά του από τον αστέρα του NFL που σκοτώθηκε ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν- η μητέρα του Tillman εξοργίστηκε.

“Είμαι σοκαρισμένη”, δήλωσε η Mary Tillman στη Mail. ‘[Ο Χάρι] δεν σεβάστηκε δημόσια την οικογένειά του, το έσκασε από την υπηρεσία στην πατρίδα του ως  μέλος της βασιλικής οικογένειας… Είναι ανάξιος αυτού του βραβείου», είπε.

Αυτός ο αστερισμός των απωλειών είναι αναμφισβήτητος. Ποια άλλη οδό διαφυγής έχει ο Χάρι -ένας ενήλικας άνδρας του οποίου η μόνη πραγματική δουλειά ήταν οι υποχρεώσεις του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας-  παρά να αναζητήσει τη συμφιλίωση και κάποια μορφή επιστροφής στην παλιά του ζωή; Και φαίνεται ότι η σχέση του Χάρι και του βασιλιά Καρόλου κινείται, έστω και αργά, προς την επούλωση. Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, το Παλάτι δημοσίευσε μια ευχή “χρόνια πολλά” στον Χάρι για τα 40ά γενέθλιά του – μια ευχή που αναδημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό του Γουίλιαμ και της Κέιτ. Μήπως οι Ουαλοί ενθαρρύνθηκαν έντονα να το κάνουν αυτό; Ίσως.

Η Μορίν Κάλαχαν συνεχίσει: «Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι φέρονται να μην έχουν μιλήσει για πάνω από δύο χρόνια, παρόλο που και οι δύο παραβρέθηκαν στην κηδεία του θείου τους από τη μητέρα τους, λόρδου Fellowes, στα τέλη Αυγούστου. Παρόλα αυτά, αυτή η χειρονομία του Ουίλιαμ και της Kέιτ είναι αρκετά αποκαλυπτική. Από την πλευρά του, ο Χάρι φέρεται να έχει αναβάλει μια προγραμματισμένη “ενημέρωση” για την έκδοση σε χαρτόδετο βιβλίο του “Spare”, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Αντί για νέες βόμβες έρχεται μια επίδειξη αυτοσυγκράτησης. Τώρα: Θα ξεχάσει σύντομα ο κόσμος τον Χάρι και τις ιδιαιτερότητές του; Φυσικά και όχι! Η συλλογική συνείδηση δεν σβήνει. Αλλά είναι ένα δειλό σημάδι ότι ο Χάρι ελπίζει να τα αφήσει όλα αυτά στο παρελθόν, μαζί με τα υπόλοιπα.  Αν ο άσωτος πρίγκιπας θέλει όντως να επιστρέψει στη βασιλική αγκαλιά, αν ποτέ οι υπερατλαντικοί συναισθηματικοί πάγοι λιώσουν, και ο Χάρι γίνει ευπρόσδεκτος στο σπίτι του – έστω και για κάποια εργασία μερικής απασχόλησης – τι χώρος μένει για την σύζυγό του;

Η Μέγκαν, είναι απολύτως σαφές ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ούτε θα ήταν ευπρόσδεκτη. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε, λοιπόν, ότι μια συμφιλίωση, σε οποιαδήποτε μορφή, θα ήταν κατά κάποιον τρόπο η παραδοχή του Χάρι ότι η πραγματική του ζωή και ο πραγματικός του σκοπός βρίσκονται στην πατρίδα του, μέσα στη βασιλική οικογένεια, η οποία σίγουρα δεν είναι τα τέρατα που ισχυρίζεται η Μέγκαν.

Διαφορετικά, πώς θα μπορούσε να επιστρέψει σε μια οικογένεια και έναν τρόπο ζωής που, όπως είπε η Meghan, παραλίγο να την οδηγήσει στην αυτοκτονία; Δηλαδή η αναχώρηση για την Αμερική ήταν ο τρόπος του Χάρι να τη σώσει; Και πώς θα μπορούσε ποτέ να παρουσιάσει τη βασιλική συμφιλίωση του συζύγου της ως κάτι άλλο εκτός από μια αποκήρυξη του Megxit – μια ταπείνωση;

Αυτό είναι πράγματι επικίνδυνο έδαφος. Όλοι γνωρίζουμε πώς η Μέγκαν αντιμετωπίζει την κριτική. Δεν είναι μια γυναίκα που της αρέσει να χάνει. Εξάλλου, συχνά έχει παρουσιάσει τον εαυτό της ως Diana 2.0 – μια επαναστάτρια που προορίζεται να αναμορφώσει, αν όχι να καταστρέψει, την βασιλική οικογένεια. Ξέρει πού είναι θαμμένα όλα τα πτώματα. Και αν την περιφρονήσουν, μπορεί να βιαστεί να τα ξεθάψει», καταλήγει η ιοβόλος σχολιάστρια της MailOnline.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου