Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2024

ΗΠΑ: Σπάνια περίπτωση θανάτου από λύσσα στη Μινεσότα – Το θύμα είχε έρθει σε επαφή με νυχτερίδα

Ένας κάτοικος της Μινεσότα, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με νυχτερίδα τον

Ιούλιο, έχασε τη ζωή του από λύσσα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας.


Ο θάνατος αυτός αποτελεί μια σπάνια περίπτωση, δεδομένου ότι στις ΗΠΑ καταγράφονται λιγότεροι από 10 θάνατοι από λύσσα ετησίως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το άτομο, ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτέθηκε στη νυχτερίδα στη δυτική Μινεσότα τον περασμένο Ιούλιο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 Η διάγνωση της λύσσας επιβεβαιώθηκε από τα εργαστήρια του CDC στην Ατλάντα στις 20 Σεπτεμβρίου. Σε ανακοίνωση Τύπου, οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας ανέφεραν ότι διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν εάν υπήρξαν κι άλλα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τη νόσο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το κοινό.

Μετά το θλιβερό αυτό γεγονός, οι ειδικοί τόνισαν τη σημασία αποφυγής επαφής με νυχτερίδες, επισημαίνοντας ότι τα δαγκώματά τους μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, λόγω του μικρού μεγέθους των δοντιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου