Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 12, 2024

ΒΟΜΒΕΣ από Ακρίτα και Ξανθόπουλο! «Ο Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος μέχρι το συνέδριο, πρέπει να πάει στο γραφείο...»

 

Ασύλληπτη τροπή παίρνει το εσωκομματικό θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δύο βουλευτές του κόμματος, η Έλενα Ακρίτα και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, θέτουν θέμα για την απόφαση επί της ουσίας η πρώτη και για τον τρόπο και χρόνο εφαρμογής ο δεύτερος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» στο Action 24 ο κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος είναι μέλος της κίνησης των “87” που κίνησε όλη τη διαδικασία με την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη παραδέχθηκε ότι την απόφαση (σσ: για την καθαίρεση) της κεντρικής επιτροπής πρέπει να την επικυρώσει το έκτακτο συνέδριο. Μέχρι τότε ο Κασσελάκης τύποις είναι πρόεδρος!


Ουσιαστικά ο κ. Ξανθόπουλος επισημαίνει ότι κακώς ο κ. Κασσελάκης εκδιώχθηκε από την Κουμουνδούρου και πως πρέπει να παραμείνει στη θέση του, έως ότου το έκτακτο συνέδριο, που προβλέπει το καταστατικό και αποφάσισε την Τρίτη η πολιτική γραμματεία να γίνει στις 1-3 Νοεμβρίου, επικυρώσει (αν επικυρώσει μάλιστα) την απόφαση της κεντρικής επιτροπής.


Αλλά και η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» στο Action 24, είπε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει η απομάκρυνση του κ. Κασσελάκη.
«Έχουμε πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει αύριο να πάει στο γραφείο του, διαβάστε το καταστατικό» είπε η κυρία Ακρίτα, ρίχνοντας νέες βόμβες στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις παρεμβάσεις των νομικών Κοντιάδη και Καραμπατζού ότι η πρόταση μομφής δεν σημαίνει έκπτωση από το αξίωμα.
«Διαβάστε το άρθρο του καταστατικού, δεν λέει πουθενά αυτά που έγιναν» επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτοντας όσους επέβαλαν τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο κόμμα.
Η κυρία Ακρίτα εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη σε κάθε περίπτωση και ειδικά εάν κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.
Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε δριμύ κατηγορώ: «Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ένα διαλυμένο κόμμα και κανένας δεν του άπλωσε μια χείρα βοηθείας» ανέφερε. «Από την πρώτη μέρα τον αμφισβητούν», σημείωσε.
Αναφερόμενη στη μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν τα 100 μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στους «87» που οδήγησε στην ήττα του πρώην πλέον προέδρου του κόμματος και στην αποχώρηση συνεργατών του τόνισε:
«Δεν μπορεί να ψηφίζουμε μυστικά και κάποιοι να ψηφίζουν στο τηλέφωνο. Απαράδεκτο. Εγώ είμαι με τον Κασσελάκη, το λέω ξεκάθαρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν ο Κασσελάκης διεκδικήσει την εκλογή του θα είμαι στο πλευρό του».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις φημολογίες για νέο κόμμα που ενδέχεται να δημιουργήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Εγώ είμαι αρνητική στο νέο κόμμα, γιατί έχει δείξει η ελληνική ιστορία ότι τα κόμματα που προκύπτουν από διασπάσεις μεγαλύτερων κομμάτων δεν περνάνε πολύ καλά στο κοινοβούλιο. Πρέπει να μείνει εδώ και να δώσει τον αγώνα του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου