Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 03, 2024

Ρώτησε τον πεθερό της σε ποιον αιώνα ζει επειδή αντέδρασε άσχημα όταν έμαθε ότι περιμένουν και άλλη κόρη και όχι γιο – «Είπε στον άνδρα μου συλλυπητήρια»

Η ευχή των συγγενών να είναι το παιδί που περιμένει ένα ζευγάρι αγόρι ή κορίτσι, εξακολουθεί να ακούγεται. Εκτός από αναχρονιστική μπορεί να γίνει αιτία δυσαρέσκειας και συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια.

Μια γυναίκα 36 χρονών και ο άνδρας της, που είναι γονείς δύο κοριτσιών, 7 και 5 ετών, περιμένουν το τρίτο τους παιδί, το οποίο είναι επίσης, κορίτσι. Το ζευγάρι δεν έδειξε ποτέ προτίμηση σε κάποιο φύλο για τα παιδιά τους.
 

«Οι κόρες μου περιμένουν με ανυπομονησία την αδελφούλα τους»

«Η μόνη μας ανησυχία πάντα ήταν να γεννηθούν τα παιδιά υγιή και να είναι χαρούμενα. Οι μικρές μου κόρες περιμένουν με ανυπομονησία την αδελφούλα τους».

Τα πεθερικά της είναι μια άλλη ιστορία. Μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι αλλά είναι συντηρητικοί και παραδοσιακοί. Την περασμένη εβδομάδα που η γυναίκα πήγε για φαγητό στο σπίτι τους, δέχτηκε κάποια ενοχλητικά σχόλια σχετικά με το φύλο του παιδιού.

«Μας είπε να κάνουμε τέταρτο παιδί, μήπως και είναι αγόρι»

Όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια του φαγητού, η γυναίκα και ο άνδρας της είπαν ότι ήταν πολύ χαρούμενοι που περιμένουν και τρίτο κορίτσι. Ο πεθερός, αντί να δείξει τη χαρά του, αναστέναξε και έδωσε συλλυπητήρια στον γιο του. Μετά παρότρυνε το ζευγάρι να προσπαθήσει να «κάνει και ένα τέταρτο παιδί»

Τόσο η γυναίκα, όσο και ο άνδρας της έμειναν άναυδοι με την αντίδραση του πεθερού αν και ο άνδρας ξεκαθάρισε ότι είναι ενθουσιασμένος με τον ερχομό ακόμη ενός κοριτσιού. Η γυναίκα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνουν και τέταρτο παιδί, αφού ακόμη και η τρίτη της εγκυμοσύνη ήταν απροσδόκητη.

Αντί να πιάσει το υπονοούμενο, ο πεθερός της – πατέρας τριών αγοριών – συνέχισε, λέγοντας πόσο διαφορετικά είναι τ’ αγόρια από τα κορίτσια. Προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι γονείς, με τ’ αγόρια, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα τα οποία, με τα κορίτσια δεν μπορούν.


«Να σημειώσω ότι έχει τη συνήθεια να παρεκκλίνει από τη συζήτηση και να λέει πράγματα που δεν τα πολυσκέφτεται. Ο άνδρας μου αποφεύγει τις συγκρούσεις, ενώ η πεθερά μου τον έχει συνηθίσει σε σημείο που να μην συνειδητοποιεί πόσο προσβλητικός μπορεί να γίνει ώρες – ώρες», εξηγεί η γυναίκα.


Τη συγκεκριμένη όμως κουβέντα δεν γινόταν να την προσπεράσει κυρίως επειδή έγινε μπροστά στις κόρες της. Τα παιδιά κάθονταν στο τραπέζι την ώρα που ο πεθερός της υπονοούσε ότι ο άνδρας της θα προτιμούσε να αποκτήσει έναν γιο. Ακόμη χειρότερα, η μεγάλη της κόρη είναι αρκετά ευαίσθητη, και η γυναίκα κατάλαβε ότι τα λόγια του πεθερού την πείραξαν.


«Του απάντησα απότομα, λέγοντας: Σε ποιον αιώνα ζεις παππού; Ποιον νομίζεις ότι νοιάζει αν θα γεννήσει αγόρι ή κορίτσι;», ανέφερε η γυναίκα


Μετά από αυτό όλοι στο τραπέζι σώπασαν και ο πεθερός θύμωσε. Η πεθερά της αργότερα της μίλησε και την κατηγόρησε πως έδειξε ασέβεια, ενώ της είπε ότι του οφείλει μια συγγνώμη. «Συμφωνώ ότι ίσως ήμουν σκληρή. Έπρεπε όμως να είχε σκεφτεί τι λέει μπροστά στα παιδιά μου», παραδέχεται η γυναίκα.


Το ίδιο νιώθει και ο σύζυγός της αν και πιστεύει ότι θα μπορούσε να χειριστεί το θέμα με περισσότερη ευγένεια.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου