Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 03, 2024

Γαλλία: «Είσαι σαν εμένα, σου αρέσει ο βιασμός» – Τα ανατριχιαστικά μηνύματα – προσκλήσεις για την σεξουαλική κακοποίηση της γυναίκας του

 Την φρίκη των κατ’ εξακολούθηση βιασμών που υφίστατο χωρίς να το γνωρίζει, με πρωταγωνιστή τον σύζυγό της, ξαναζεί με γενναιότητα η Cisele Pelikot, στην Γαλλία, καθώς άρχισε η δίκη για 51 βιασμούς της που οργάνωσε ο Dominique Pelicot και η ηλικίας 72 ετών σήμερα, γυναίκα, αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη.


Αυτό σημαίνει ότι η κ. Pelikot θα δει όλα τα βίντεο των βιασμών της, ενώ σήμερα, δεύτερη ημέρα της δίκης στην Αβινιόν, αναγνώστηκαν στο δικαστήριο δεκάδες μηνύματα, τα οποία έστελνε ο Dominique Pelicot σε άνδρες, για να τους προσφέρει την γυναίκα του.

Τα αρρωστημένα μηνύματα

«Είσαι σαν εμένα – σου αρέσει ο βιασμός». Αυτό είναι μόνο ένα από έναν χείμαρρο διεφθαρμένων μηνυμάτων που έστειλε ο Dominique Pelicot σε δεκάδες άνδρες που προσκάλεσε να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη σύζυγό του Gisele. Ο Pelikot κατηγορείται ότι επιμελήθηκε και κατέγραψε σχολαστικά επί εννέα χρόνια, όλους τους βιασμούς.

Τώρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια ακριβώς από τότε που συνελήφθη επειδή βιντεοσκοπούσε τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ, ο 71χρονος Γάλλος κάθεται επιτέλους στο σκαμνί – μαζί με άλλους πενήντα άνδρες που ακολούθησαν τη σκοτεινή πρόσκλησή του.

Ο Pelicot δικάζεται επί του παρόντος στη γαλλική πόλη Αβινιόν, κοντά στο σπίτι του στο Μαζάν, για την ενορχήστρωση του αρρωστημένου κυκλώματος βιασμών, στο οποίο χρησιμοποίησε ένα διαδικτυακό δωμάτιο συνομιλίας (chat) με τίτλο “Χωρίς να το ξέρει”. Σε αυτό το δωμάτιο συνομιλιών εύρισκε πλήθος ανδρών που ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στις διεστραμμένες φαντασιώσεις του.

Οι βιασμοί

Η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες της Ζιζέλ την στιγμή των σεξουαλικών κακοποιήσεων από συνολικά 72 αγνώστους – 50 από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί και δικάζονται επίσης.

Η γυναίκα βρισκόταν σε κώμα στο κρεβάτι, έχοντας ναρκωθεί από τον σύζυγό της. Η ίδια έμαθε την αλήθεια από την αστυνομία, το 2020, σχεδόν μια δεκαετία μετά την έναρξη της βασανιστικής δοκιμασίας της, το 2011.

Η Gisele επί χρόνια έβλεπε την υγεία της να χειροτερεύει και βασικά επιδεινούμενη ήταν η απώλεια μνήμης. Αυτό την έκανε να πιστεύει ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ ταυτόχρονα πάλευε με πληθώρα γυναικολογικών προβλημάτων.

Ο γαλλικός Τύπος ανέφερε ότι η Ζιζέλ, είπε στον δικαστή κατά την προδικαστική ακρόαση πώς ένιωσε όταν ανακάλυψε την πραγματική αιτία των σωματικών και ψυχικών βασάνων της. «Με αηδιάζει. Νιώθω βρώμικη, βεβηλωμένη, προδομένη. Ήταν ένα τσουνάμι, με χτύπησε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας», φέρεται να είπε.

Η γενναιότητα της Gisele

Η εμφάνιση της Ζιζέλ στο δικαστήριο τη Δευτέρα (02/09) για την πρώτη ημέρα της δίκης ήταν μια απόδειξη της γενναιότητάς της και της επιθυμίας της να δει τους θύτες της να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Η ειδεχθής φύση της υπόθεσης σήμαινε ότι της παραχωρήθηκε ανωνυμία και το δικαίωμα να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. “Αυτό θα ήθελαν οι επιτιθέμενοι”, δήλωσε ο δικηγόρος της Αντουάν Καμύ και εξήγησε ότι η Cisele Pelikot ήθελε πλήρη δημοσιότητα.

Ο προεδρεύων δικαστής Ρότζερ Αράτα ανακοίνωσε χθες ότι όλες οι ακροάσεις θα είναι δημόσιες, αφού η Ζιζέλ παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία και ζήτησε “πλήρη δημοσιότητα μέχρι το τέλος” της δίκης. Αλλά θα αναγκαστεί επίσης να ξαναζήσει το φρικτό της μαρτύριο ξανά και ξανά, βλέποντας πλάνα και εικόνες από τους βιασμούς που υπέστη παρουσία των ανδρών που δικάζονται για τη διενέργεια αυτής της κακοποίησης.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει βίντεο με τις σεξουαλικές επιθέσεις της, πριν αυτά παιχτούν στο δικαστήριο. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Κληθείς να επιβεβαιώσει το όνομα και τη διεύθυνσή του κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Pélicot είπε: “Το σπίτι μου είναι φυλακή, το ξέρετε”.  Έξω από το δικαστήριο, ένας από τους άλλους δικηγόρους της εξήγησε επίσης πως “η πράξη της επαναπροβολής του υλικού της επίθεσής της ήταν δύσκολη, για την ίδια και για όλη την οικογένεια, αλλά σήμερα αρχίζει η δίκη και η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει”.

Οι Pélicots μοιράζονταν ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι και – εξωτερικά – ήταν ιδιαίτερα αξιοσέβαστοι συνταξιούχοι, τους οποίους επισκέπτονταν συχνά μέλη της οικογένειας τους.  Οι γείτονες χαρακτήριζαν τους Pelikot “υπέροχους ανθρώπους” που έκαναν πάρτι γύρω από την πισίνα τους, σε έναν καλοδιατηρημένο κήπο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστηρίου.

Το κύκλωμα

Στην πραγματικότητα, ο Pélicot φέρεται να ήταν ένας πολλαπλός βιαστής που μετακόμισε με την οικογένειά του από την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού το 1991 και αργότερα φέρεται να έστησε το κύκλωμα του σεξ. Αυτό περιελάμβανε διαφήμιση σε μια ιστοσελίδα για “συντρόφους” σε ένα διαδικτυακό φόρουμ με την ονομασία “Without Her Knowing”.

Από τους 51 κατηγορούμενους άνδρες, είκοσι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του Pélicot, βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν ele;yueroi με εγγύηση. Η αστυνομία μέτρησε συνολικά 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν από 72 άνδρες, 51 από τους οποίους ταυτοποίησε. Αυτοί τώρα δικάζονται μαζί με τον κύριο ύποπτο, έναν πρώην υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDF.

Οι βιαστές

Οι κατηγορούμενοι βιαστές είναι ηλικίας μεταξύ 26 και 72 ετών και περιλαμβάνουν έναν οδηγό περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, έναν αξιωματικό της πυροσβεστικής, ένα ανώτερο στέλεχος εταιρείας και έναν δημοσιογράφο. Ορισμένοι είναι ανύπαντροι, άλλοι παντρεμένοι ή διαζευγμένοι και κάποιοι είναι οικογενειάρχες.
Κάποιοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με ταλαιπωρημένη εμφάνιση, με αλογοουρά, σκουλαρίκια και γένια και ντυμένοι άνετα, – άλλοι ήταν πιο περιποιημένοι στην εμφάνισή τους.

Η υπερασπιστική γραμμή τους είναι ότι απλώς βοήθησαν ένα ακόλαστο ζευγάρι να ζήσει τις φαντασιώσεις του. Οι δικηγόροι τους είπαν ότι οι κατηγορούμενοι παρασύρθηκαν σε παγίδα και ότι δεν γνώριζαν ότι η Gisele συμμετείχε χωρίς να το γνωρίζει και χωρις να το θέλει.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με συνήθεις βιαστές», δήλωσε στη MailOnline ένας δικηγόρος υπεράσπισης που εκπροσωπεί τέσσερις από τους κατηγορούμενους. «Συμφώνησαν να πάνε (στο σπίτι των Pelicots) και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αλλά δεν είχαν την εντύπωση ή καθόλου την πρόθεση να πάνε να βιάσουν – αλλιώς δεν θα πήγαιναν».
Ένας άλλος δικηγόρος είπε: «Πήγαν χωρίς να γνωρίζουν την παγίδα που τους είχε στηθεί, ίσως επειδή δεν έκαναν τις σωστές ερωτήσεις – δεν είχαν συνειδητοποιήσει τίποτα».

Ο… σύζυγος

Αλλά ο Pelicot είπε στους ερευνητές ότι όλοι γνώριζαν ότι η Gisele είχε ναρκωθεί εν αγνοία της πριν προχωρήσουν στην επίθεση εναντίον της.

Επέμεινε στους εισαγγελείς ότι μόνο τρεις άνδρες έφυγαν από το σπίτι γρήγορα μετά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνέχισαν την κακοποίηση, ενώ ορισμένοι επέστρεψαν για να τη βιάσουν έως και έξι φορές.

Η υπεράσπιση του δήλωσε χθες στον γαλλικό Τύπο ότι ο πελάτης της δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, αλλά θέλει οι συγκατηγορούμενοί του να αναγνωρίσουν τη συμμετοχή τους στα εγκλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου