Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2024

Ληστεία – «μαμούθ» στο Λαύριο: Επαγγελματίες οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία – Ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχει πληροφοριοδότης

Ένα επαγγελματικό χτύπημα, μια καλά οργανωμένη κινηματογραφική ένοπλη ληστεία στο Λαύριο με λεία ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Καρέ καρέ κοιτούν και ξανακοιτούν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί, για να εντοπίσουν έστω κι ένα λάθος στην επαγγελματική ληστεία – «μαμούθ».
 Σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν δεδομένο ότι οι δράστες της ένοπλης ληστείας είναι επαγγελματίες. Έδρασαν γρήγορα και με πολύ οργανωμένο τρόπο, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται οι δράστες γνώριζαν και το δρομολόγιο που ακολούθησε το βαν με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το σενάριο κάποιο πρόσωπο να τους είχε ενημερώσει.

«Είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε», λέει κάτοικος της περιοχής. «Άνθρωποι που γνώριζαν καλά τον χώρο πρέπει να το έκαναν… Είναι παντελής η έλλειψη καμερών εδώ».

Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι»

Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στον πληροφοριοδότη, ενώ στελέχη της αναφέρουν ότι οι δράστες ήξεραν πολύ καλά που να χτυπήσουν, ήξεραν τον χώρο, την περιοχή, αλλά κι ένα σημείο όπου δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπήρχαν δηλαδή κάμερες, ούτε σεκιούριτι στην είσοδο του συγκεκριμένου καταστήματος. Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούν οι αστυνομικοί ότι είχαν πολύ καλή ενημέρωση για το συγκεκριμένο χτύπημα, ήξεραν την πορεία που θα ακολουθούσε η χρηματαποστολή, ήξεραν που θα καταλήξει και γι’ αυτόν τον λόγο ψάχνουν το πρόσωπο που τους έδωσε αυτές τις πληροφορίες, τον πληροφοριοδότη δηλαδή της συγκεκριμένης επίθεσης και ευελπιστούν ότι έτσι θα καταφέρουν να φτάσουν και στα ίχνη των δραστών.


Αναμένεται να γίνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς οι Αρχές έχουν κατασχέσει τα κινητά τηλέφωνα των δύο υπαλλήλων της χρηματαποστολής, τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού. Είναι μια διαδικασία που γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, γι’ αυτόν τον λόγο ελέγχονται τα πάντα και οι συνομιλίες που είχαν οι υπάλληλοι.


Παράλληλα, κύκλοι της Αστυνομίας αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαία και η ώρα που «χτύπησαν» οι δράστες, αφού είναι η ώρα αλλαγής βάρδιας των αστυνομικών, οπότε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος αναφορικά με την ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης σε σχετική κλήση.

Το χρονικό της ληστείας

Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Το λευκό βαν της χρηματαποστολής κινείται προς το κατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο. Μόλις φτάνει στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος, ξαφνικά τέσσερις ένοπλοι άνδρες αποβιβάζονται από ένα σκούρο πράσινο αυτοκίνητο. Φορούν λευκά ρούχα και χειρουργικές μάσκες, για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Αρχικά, πετούν μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος και σκάνε με μαχαίρι τα λάστιχα στο βαν. Στη συνέχεια, μιλώντας καθαρά ελληνικά, οι δράστες αφού τοποθέτησαν έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο απείλησαν τον οδηγό ότι εάν δεν ανοίξει την πόρτα θα τον ανατινάξουν.

Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός αναγκάστηκε να βγει από το υπηρεσιακό όχημα που ήταν χαμηλής θωράκισης με αποτέλεσμα οι ένοπλοι να αρπάξουν δεκαπέντε σακούλες με ενάμιση εκατομμύριο ευρώ και να εξαφανιστούν.

«Ο γιος μου είναι σε σοκ»

Ο πατέρας του 26χρονου οδηγού της χρηματαποστολής μίλησε αποκλειστικά στο MEGA και ανέφερε ότι ο γιος του βρίσκεται σε σοκ. «Είναι σε πραγματικό σοκ κι εμείς μέχρι να τον δούμε όρθιο… Πολύ γρήγορες οι κινήσεις τους αυτοί που το κάνανε αυτό, τους είδε ξαφνικά μπροστά του», λέει αρχικά ενώ τοποθετείται και για το θέμα της θωράκισης του οχήματος: «Τι θωρακισμένο; Αυτό το  αυτοκίνητο που δείξανε στην τηλεόραση είναι σαν χαρτόκουτο. Τι θωρακισμένο; Δεν μου έχει πει κάποια άλλη λεπτομέρεια. 26χρονών παιδί είναι… Εγώ είμαι 54 ετών έχω δει κι έχω ακούσει πολλά πράγματα στη ζωή μου, εχθές ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα, φοβήθηκα για το παιδί. Δεν δούλευε πολύ καιρό εκεί πέρα».

«Το αμάξι δεν ήταν τόσο τεθωρακισμένο», λέει αυτόπτης μάρτυρας και συμπληρώνει: «Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά μου φάνηκε λίγο περίεργο αυτό το γεγονός. Δεν ξέρω ποιος εμπλέκεται και με ποιον τρόπο», τονίζει.

«Φοράγανε χειρουργικές μάσκες»

Αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε τις Αρχές είπε στο MEGA: «Συγκεκριμένα, τρεις είδα να είναι στο βανάκι και να βγάζουν πράγματα, δεν ξέρω τι ήταν… Παίρνουμε το 100… Άκουσα ότι έλεγαν μεταξύ τους κάτι σαν “τελειώνετε, κάντε γρήγορα” και μετά μπήκαν στο αμάξι και φύγανε. Φοράγανε μάσκα χειρουργική και ολόσωμες άσπρες στολές. Δεν φαίνονταν τα χαρακτηριστικά τους».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου