Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 10, 2024

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Ένας τραυματίας – ΒΙΝΤΕΟ

 

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκεστον μεθοριακό σταθμό Κήπων της Τουρκίας, με την

εμπλοκή ενός Έλληνα οδηγού φορτηγού.


Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ανδριανούπολης, το περιστατικό σημειώθηκε σε τουρκικό έδαφος και ο οδηγός φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι ο Έλληνας οδηγός τραυμάτισε έναν Τούρκο υπήκοο που οδηγούσε μηχανάκι. Ο μοτοσικλετιστής επιχείρησε να παρακάμψει το φορτηγό του Έλληνα από την αντίθετη κατεύθυνση. Η σύγκρουση με το φορτηγό οδήγησε τον Έλληνα οδηγό να εξέλθει του οχήματός του. Ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι. Στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Για το εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε ο Έλληνας πρόξενος στην Ανδριανούπολη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης:

«Στον ενδιάμεσο χώρο όπου βρίσκεται η Πύλη του Τελωνείου στα Ύψαλα και την Πύλη του Ελληνικού Τελωνείου, Έλληνας οδηγός οχήματος χτύπησε και τραυμάτισε έναν οδηγό μοτοσικλέτας, ο οποίος ήταν Τούρκος υπήκοος, και αργότερα μπήκε στο χώρο από την αντίθετη κατεύθυνση και χτύπησε και φορτηγό με ξένη πινακίδα στην είσοδο ακτίνων Χ μπροστά από την πλατφόρμα κυκλοφορίας του φορτηγού. Ενώ προσπαθούσε να περάσει από το πλάι του οχήματός του, το φορτηγό προσέκρουσε στο όχημα και στις μπάρες και σταμάτησε.


Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος κατέβηκε από το όχημά του και με ένα κοπτικό εργαλείο στο χέρι πήγε προς τους αστυνομικούς μας. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν προειδοποιητικά 2 φορές στον αέρα και αφού το άτομο δεν συμμορφώθηκε, ακινητοποιήθηκε πυροβολώντας το στο δεξί του πόδι.

Ο κρατούμενος Έλληνας υπήκοος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της άλλης χώρας, της Ελλάδας, μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής, ενώ παράλληλα προσκλήθηκε στο Κυβερνείο μας ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις».

Δείτε βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου