Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2024

Οι ράτσες σκύλων με τα περισσότερα προβλήματα υγείας

Οι παραπάνω ράτσες, παρόλο που είναι δημοφιλείς και αγαπητές, έχουν κάποιες σοβαρές προδιαθέσεις σε προβλήματα υγείας

Η επιλογή ενός σκύλου ως κατοικίδιου είναι μια απόφαση που απαιτεί μεγάλη προσοχή, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία του ζώου.


 Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας λόγω της γενετικής τους προδιάθεσης, της ανατομίας ή των συνθηκών εκτροφής τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιαγάπητες και κατάλληλες για σύντροφοι, αλλά οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για τα πιθανά ζητήματα.

Ας δούμε μερικές από τις ράτσες που παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα υγείας.

Bulldog (Μπουλντόγκ)

Τα μπουλντόγκ, τόσο τα αγγλικά όσο και τα γαλλικά, είναι γνωστά για την επίπεδη μουσούδα τους (βραχυκεφαλικό πρόσωπο), η οποία προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, γνωστά ως βραχυκεφαλικό σύνδρομο. Η δυσκολία στην αναπνοή, οι αναπνευστικές λοιμώξεις, και οι επιπλοκές στην καρδιά είναι συχνά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, τα μπουλντόγκ έχουν ευαισθησία σε προβλήματα του δέρματος, όπως αλλεργίες και δερματίτιδα, λόγω των πτυχών του δέρματός τους.

Pug (Παγκ)

Τα pug έχουν παρόμοια προβλήματα με τα μπουλντόγκ λόγω της επίπεδης μουσούδας τους. Υποφέρουν συχνά από δυσκολίες στην αναπνοή, προβλήματα στα μάτια (όπως κερατίτιδα και εξέλκωση του κερατοειδούς), και παχυσαρκία. Τα pug επίσης έχουν την τάση να εμφανίζουν διαταραχές στη σπονδυλική στήλη λόγω της μικρής και κυρτής μορφολογίας τους.

German Shepherd (Γερμανικός Ποιμενικός)

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί, γνωστοί για τη δύναμη και την ευφυΐα τους, υποφέρουν συχνά από προβλήματα στις αρθρώσεις. Η δυσπλασία ισχίου και αγκώνα είναι κοινές, καθώς και οι εκφυλιστικές διαταραχές της σπονδυλικής στήλης, όπως η εκφυλιστική μυελοπάθεια. Αυτές οι καταστάσεις επηρεάζουν την κινητικότητα του σκύλου και μπορεί να απαιτούν φυσικοθεραπεία ή ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Cavalier King Charles Spaniel

Αυτή η όμορφη ράτσα είναι ευάλωτη σε μια σειρά από καρδιακά προβλήματα, με πιο συνηθισμένη την εκφυλιστική νόσο της μιτροειδούς βαλβίδας. Περίπου το 50% των Cavalier εμφανίζει αυτή την πάθηση έως την ηλικία των 5 ετών. Επίσης, αντιμετωπίζουν συχνά την ασθένεια της σύριγγομυελίας, μια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί σοβαρό πόνο και προβλήματα στην κινητικότητα.

Dachshund (Ντάτσχουντ)

Οι Dachshund, με το μακρύ τους σώμα και τα κοντά πόδια, είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης και στη μεσοσπονδυλική δισκοπάθεια. Η δομή τους δημιουργεί ένταση στη σπονδυλική στήλη, καθιστώντας τους ευάλωτους σε προβλήματα κινητικότητας και παράλυση.

Boxer

Τα Boxer είναι γενικά ενεργητικά και γεμάτα ζωντάνια, αλλά έχουν μια προδιάθεση για διάφορους τύπους καρκίνου, ειδικά για λεμφώματα και μαστοκυτταρικούς όγκους. Επίσης, έχουν υψηλό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, όπως η διατατική μυοκαρδιοπάθεια, που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου