Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 26, 2024

Δωρεάν επέμβαση κατέληξε σε εφιάλτη για μία influencer – Οδοντίατρος την νάρκωσε, την μετέφερε στο σπίτι του και τη βίασε


Ένας Ρουμάνος οδοντίατρος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση της influencer ασθενούς του, Στεφάνια Κοστάχε, γνωστής στο Instagram ως Lolrelai. Η Κοστάχε αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την εμπειρία της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και να ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν δικαιοσύνη. 

Ο οδοντίατρος, ο οποίος νάρκωσε την Κοστάχε και τη βίασε, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση. Η Κοστάχε, με 240.000 ακολούθους στο Instagram, απεύθυνε ένα μήνυμα προς όλους, δηλώνοντας: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την αληθινή νίκη… μπορεί να γίνει και στη Ρουμανία! Ευχαριστώ και τα άλλα θύματα που βγήκαν και είπαν την ιστορία τους για ό,τι τους έκανε ο κακοποιητής μου».

Η Κοστάχε κατηγόρησε τον οδοντίατρο Κοστίν Ιουλιάν Μπερέτσετ ότι τη νάρκωσε στο ιατρείο του το 2020 και την μετέφερε στο σπίτι του για να τη βιάσει, αφού της προσέφερε δωρεάν οδοντιατρική θεραπεία. Σύμφωνα με το Observator News, η Κοστάχε, που αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεσή της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό, δήλωσε ότι όταν επισκέφτηκε το ιατρείο του Μπερέτσετ για θεραπεία, εκείνος «εφάρμοσε ένα τζελ που είχε γεύση ξυδιού» στο στόμα της και της είπε να το κρατήσει για δύο λεπτά χωρίς να ξεπλύνει.

«Ρώτησα αν μπορώ να ξεπλύνω τώρα και εκείνος είπε όχι, ότι έπρεπε να το καταπιώ. Αυτή ήταν η στιγμή που όλα έγιναν πολύ περίεργα», ανέφερε η influencer. Είπε ότι στη συνέχεια την μετέφεραν στο σπίτι του, όπου την κακοποίησε.


Καταγραφές από κάμερες ασφαλείας (CCTV) τους δείχνουν στον διάδρομο του κτiρίου του, με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα ήταν εμφανώς μπερδεμένη και αποπροσανατολισμένη. Η Κοστάχε επέστρεψε αργότερα σπίτι της, όπου η συγκάτοικός της ενημέρωσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης λόγω της κατάστασής της. «Η συγκάτοικός μου μου είπε τι συνέβη, γιατί δεν είχα καμία ανάμνηση, και τότε είπα ότι θα πάω στην αστυνομία σήμερα. Δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα», δήλωσε η Κοστάχε στο Observator News.


Ο Μπερέτσετ αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι είχε χορηγήσει λιδοκαΐνη, ένα τοπικό αναισθητικό. Επιπλέον, ο οδοντίατρος δήλωσε ότι την πήρε στο σπίτι του μόνο και μόνο γιατί ένιωθε άσχημα.



Ωστόσο, οι δικαστές τον βρήκαν ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση και ψευδή καταμήνυση στις 19 Σεπτεμβρίου. Ο Μπερέτσετ υποχρεώθηκε επίσης να καταβάλει στην Κοστάχε 50.000 ευρώ για ψυχική οδύνη.

Ο δικηγόρος της Κοστάχε, Αντριάν Κουκούλης, ανέφερε ότι κι άλλες γυναίκες είχαν υποστεί τα ίδια, «αλλά οι καταγγελίες τους απορρίφθηκαν από άλλες εισαγγελικές αρχές λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων».

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας εν μέσω μιας δίκης βιασμού στην Αβινιόν της Γαλλίας, όπου δεκάδες άνδρες κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό, της οποίας ο σύζυγος τη νάρκωνε επί σχεδόν μια δεκαετία. Ο Ντομινίκ Πελίκοτ, 71 ετών, και οι 50 συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως 20 ετών αν καταδικαστούν σε μια δίκη που έχει σοκάρει τον κόσμο και έχει καθηλώσει το γαλλικό κοινό.  Στο μεταξύ, η Ζιζέλ Πελικό, 71 ετών, έχει γίνει σύμβολο των θυμάτων βιασμού στη Γαλλία καθώς παραιτήθηκε της ανωνυμίας της για τη δίκη που έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου