Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 29, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Mόνιμοι «επισκέπτες» πλέον τα αγριογούρουνα. Επιτέθηκαν σε πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Τα αγριογούρουνα είναι πλέον συνηθισμένοι επισκέπτες εντός των αστικών περιοχών, προκαλώντας αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των πολιτών.

Στο Λουτράκι, το φαινόμενο είναι πολύ έντονο τελευταία, αφού τα αγριογούρουνα, περιφέρονται μέσα στην πόλη, ανάμεσα στα σπίτια, με τους κατοίκους να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ασφάλεια και την υγεία τους. Η παρουσία των αγριογούρουνων σε ουσιαστικά αστικά περιβάλλοντα αποτελεί συνέπεια της αναζήτησης τροφής εκτός των παραδοσιακών βιοτόπων τους, συχνά λόγω ανθρωπογενών αλλαγών στα οικοσυστήματά τους.

Στην περιοχή Νεράιδα, αγριογούρουνο επιτέθηκε σε συμπολίτη μας, σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη μας.

Ο αυξανόμενος αριθμός επιθέσεων και τροχαίων ατυχημάτων που εμπλέκουν αγριογούρουνα έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας που μπορούν να ληφθούν. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές επανεξετάζουν τις στρατηγικές τους για τη διαχείριση του φαινομένου, συμπεριλαμβανομένων του ελέγχου του πληθυσμού των αγριογούρουνων και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το πώς να αντιδρούν σε ενδεχόμενη επαφή με αυτά τα ζώα.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο

Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου

Στην περιοχή Νεράϊδα δίπλα στη θάλασσα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου