Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 18, 2024

OceanGate: Συγκλονιστικό βίντεο από τον πυθμένα του Ατλαντικού δείχνει το κατεστραμμένο υποβρύχιο Titan

Εντυπωσιακά νέα πλάνα από τα βάθη του Ατλαντικού δείχνουν τον αποκομμένο κώνο της ουράς του

βυθισμένου υποβρύχιου Titan να ακουμπά στον πυθμένα του ωκεανού μετά την βύθισή του τον περασμένο Ιούνιο.


Το Συμβούλιο Έρευνας της Ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα το νέο βίντεο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δημόσιας ακρόασης για το ναυάγιο, στο οποίο σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβάτες σε ένα παράτολμο ταξίδι για να δουν τα συντρίμμια του Τιτανικού σε βάθος μεγαλύτερο των 3,5 χιλιομέτρων.

Το ανατριχιαστικό υλικό δείχνει το κομμάτι του κώνου της ουράς του υποβρυχίου σφηνωμένο στην άμμο, με την τηλεχειριζόμενη κάμερα να επισημαίνει ότι βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο από 3.775 μέτρα.

«Αυτό το βίντεο οδήγησε στην πειστική απόδειξη της καταστροφικής απώλειας του υποβρύχιου Titan και του θανάτου και των πέντε μελών που επέβαιναν σε αυτό», έγραψε το Συμβούλιο Ερευνών της Ακτοφυλακής για τη Θάλασσα μαζί με το βίντεο.

Τα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα εν μέσω ενός κατακλυσμού νέων πληροφοριών σχετικά με το βαθυσκάφος που αποκαλύφθηκαν στις συνεχιζόμενες δημόσιες ακροάσεις.  Πάνω από 100 προβλήματα καταγράφηκαν στο πλοίο τα χρόνια που προηγήθηκαν της ενδόρρηξης του Titan, όπως πληροφόρησαν οι ερευνητές την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι στο πλοίο καταγράφηκαν 70 προβλήματα εξοπλισμού το 2021 και 48 προβλήματα το 2022.

Ο Tony Nissen, πρώην διευθυντής μηχανολογίας της OceanGate, κατέθεσε ότι όταν ο ίδιος ή άλλοι υπάλληλοι ανέφεραν τα προβλήματα στον διευθύνοντα σύμβουλο Stockton Rush, ο οποίος ήταν μεταξύ των νεκρών από την ενδόρρηξη, ο Rush αψηφούσε τις ανησυχίες τους και αφού είχαν προηγηθεί  έντονες διαφωνίες. Το βίντεο κυκλοφόρησε καθώς πραγματοποιείται δημόσια ακρόαση για το καταδικασμένο υποβρύχιο.

Ο Νίσεν, ο οποίος απολύθηκε το 2019 αφού αρνήθηκε να υπογράψει για μια αποστολή, ήταν ένας από τους 10 πρώην υπαλλήλους της OceanGate που επρόκειτο να καταθέσουν κατά την ακρόαση.

Ο βετεράνος δύτης και πιλότος του υποβρυχίου Ντέιβιντ Λόκριτζ, ο οποίος προσλήφθηκε από την OceanGate το 2016, δήλωσε την Τρίτη ότι συγκρούστηκε επανειλημμένα με τον Rush για το πώς ο Διευθύνων Σύμβουλος ήθελε να «κάνει τα πράγματα φτηνά».

Μαζί με τον Στόκτον, στο ναυάγιο του Titan  σκοτώθηκαν ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρτζολέ και οι Πακιστανοί πατέρας και γιος Σαχζάντα και Σουλεμάν Νταούντ.

Η ακρόαση αποσκοπεί στην “αποκάλυψη των γεγονότων που περιβάλλουν το περιστατικό και στην ανάπτυξη συστάσεων για την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Aκτοφυλακή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου