Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 09, 2024

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις έντονες

πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν για έξι αγνοούμενους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των τοπικών αρχών.


Με δεδομένη την πρόβλεψη για ισχυρές βροχοπτώσεις από τους μετεωρολόγους, η Πολιτική Προστασία διέταξε την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Γιαμπλάνιτσα και Κόνιτς, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία.

 «Ο αριθμός των θυμάτων στην περιοχή Ερζεγοβίνης-Νερέτβα έχει φτάσει τους 19», ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Επιπλέον, τρεις ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην κεντρική Βοσνία.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές, αποκόπτοντας την πρόσβαση σε αρκετές περιοχές και δυσκολεύοντας το έργο των σωστικών συνεργείων. Διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν τέσσερις αγνοούμενους στη Γιαμπλάνιτσα και άλλους δύο στο Κόνιτς, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρχών.


Η κοινότητα Ντόνια Γιαμπλάνιτσα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαράγεβο, έχει πληγεί σοβαρά από την κακοκαιρία. Το χωριό, που βρίσκεται κοντά σε λατομείο, έχει καλυφθεί από λάσπη και βράχια, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου