Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2024

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ! Νέα επίθεση του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα με 33 νεκρούς...

 

Πάνω από 33 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.
Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης επιβεβαίωσε τον αριθμό και δήλωσε ότι 21 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες τονίζει το aljazeera.
Πάνω από 80 άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί από το χτύπημα, σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης.
Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια δήλωσαν στο Reuters ότι τα ισραηλινά τανκς είχαν φτάσει στην καρδιά του καταυλισμού αφού είχαν περάσει μέσα από προάστια και κατοικημένες περιοχές. Είπαν ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει καθημερινά δεκάδες σπίτια, από αέρος και εδάφους και τοποθετώντας βόμβες στα κτίρια και πυροδοτώντας τες από απόσταση.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του, οι οποίες επιχειρούν στην Τζαμπάλια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σκότωσαν δεκάδες μαχητές σε μάχη από κοντά την Πέμπτη, πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές και διέλυσαν στρατιωτικές υποδομές.
Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα δήλωνε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στο κέντρο επειγόντων περιστατικών της δομής υγείας διακομίστηκαν «22 νεκροί και 70 τραυματίες» έπειτα από βομβαρδισμό με στόχο τον τομέα Ταλ αζ Ζαατάρ του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια.
Ερωτηθείς από το AFP για τον βομβαρδισμό και τους στόχους, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως· εκπρόσωπός του περιορίστηκε να πει πως ο στρατός βρίσκεται σε διαδικασία «επαλήθευσης».
Δεύτερο πλήγμα με τέσσερεις νεκρούς
Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε άλλη μια φονική επίθεση στον καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, αυτή τη φορά σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15 σε βομβαρδισμό ενός σπιτιού στην περιοχή al-Τάουμπα, αναφέρει το Al Jazeera Arabic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου