Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 25, 2024

Γαλλία: Έξωση σε 92χρονη για διακίνηση ναρκωτικών – «Λες και είμαστε ο Πάμπλο Εσκομπάρ» λέει η κόρη της

Μια υπόθεση στη Γαλλία, στην πόλη του Μονπελιέ, έχει προκαλέσει

αναταραχή στην τοπική κοινότητα, καθώς μια γυναίκα 92 ετών, ονόματι Αΐσα, εκδιώχθηκε από το διαμέρισμά της σε μια πολυκατοικία εργατικών κατοικιών, όπου διέμενε για πάνω από δύο δεκαετίες, λόγω καταγγελιών για χρήση του διαμερίσματός της ως κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερώ στην πλατφόρμα X, η κατοικία χρησιμοποιούταν ως χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών και σημείο συνάντησης για εμπόρους και τσιλιαδόρους, γεγονός που θεωρήθηκε ότι συντελεί στην ενίσχυση των κατηγοριών για εμπόριο ναρκωτικών.

 



Η υπόθεση χρονολογείται από τον περασμένο Μάιο, όπως αναφέρει η France 3 Occitanie. Τότε, το δικαστήριο του Μονπελιέ εξέδωσε απόφαση υπέρ της ACM Habitat, που διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 21.000 εργατικές κατοικίες, επιτρέποντας την έξωση της Αΐσα, έπειτα από αναφορές ότι το διαμέρισμά της χρησιμοποιούταν ως αποθηκευτικός χώρος και σημείο προμήθειας ναρκωτικών.



Πολλοί ένοικοι είχαν καταθέσει καταγγελίες λόγω της έντονης δραστηριότητας στην περιοχή, σύμφωνα με την ACM Habitat, η οποία ανέφερε σε ανάρτησή της ότι η απόφαση ελήφθη «λόγω σαφούς διακίνησης ναρκωτικών που προκαλούσε ανυπόφορη ενόχληση στους γείτονες

Ένταση κατά την έξωση

Η Midi Libre αναφέρει ότι κατά τη διαδικασία της έξωσης ήταν παρόντες και πυροσβέστες, καθώς η κόρη της Αΐσα, Χαφιντά, η οποία περιέλουσε τον χώρο της εισόδου της πολυκατοικίας με βενζίνη και απείλησε να αυτοπυρποληθεί.

Η ίδια οργάνωσε διαμαρτυρία την προηγούμενη ημέρα μπροστά από τα γραφεία της ACM Habitat, δηλώνοντας: «Δεν θα τους αφήσω να το κάνουν».

Η Αΐσα, από την πλευρά της, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Σε δηλώσεις της στη Midi Libre, η ηλικιωμένη δήλωσε: «Πάντα δούλευα και πλήρωνα το ενοίκιο και τους λογαριασμούς μου. Δεν έχω πειράξει ποτέ κανέναν».

Μετά την έξωσή της, δήλωσε στο BFMTV ότι την ανάγκασαν να αφήσει το σπίτι της «χωρίς λόγο» και ότι είναι «ενάντια στα ναρκωτικά».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι Αρχές θεωρούν ότι ο γιος της ενδέχεται να εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Η Χαφιντά υπερασπίστηκε την οικογένειά της, δηλώνοντας στη France 3 Occitanie ότι τόσο η ίδια όσο και τα αδέρφια της δεν έχουν εμπλακεί στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ υποστήριξε ότι η οικογένεια έχει δεχτεί επιθέσεις και απειλές από άλλους, με αποτέλεσμα να καταθέσει καταγγελίες αρκετές φορές στην αστυνομία.

«Ήταν τουλάχιστον 40 άτομα που συμμετείχαν στην έξωση. Μοιάζει λες και είμαστε ο Πάμπλο Εσκομπάρ!» δήλωσε ειρωνικά.

Παρέμβαση και δηλώσεις του διευθυντή της ACM Habitat

Αντιμέτωπος με την κριτική, ο διευθυντής της ACM Habitat, Αλέν Μπρων, δήλωσε ότι η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας της ενοικιάστριας.

«Δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από το France 3. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο δικαστής, εξετάζοντας τα στοιχεία, επιβεβαίωσε την κατηγορία περί διακίνησης ναρκωτικών, όχι μόνο στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης αλλά και στα γκαράζ και την είσοδο του κτηρίου.

Η κατηγορία αφορούσε μέλη της οικογένειας που φιλοξενούσε η ηλικιωμένη στο διαμέρισμα της, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, η Le Parisien αναφέρει ότι η εισαγγελία του Μονπελιέ δεν έχει ακόμη δώσει κάποια επίσημη απάντηση ή σχόλιο για το περιστατικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου