Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 13, 2024

Κάμαλα Χάρις: Κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δημοσιοποιεί τον ιατρικό του φάκελο


Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφια των

Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, δημοσίευσε το Σάββατο την ιατρική της έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει την άριστη κατάσταση της υγείας της, πιστοποιώντας την ετοιμότητά της να αναλάβει τα καθήκοντα της προεδρίας. Η κίνηση αυτή φέρνει σε ευθεία σύγκριση την ίδια με τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεν έχει προβεί σε αντίστοιχη δημοσιοποίηση.


Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση του δρ. Τζόσουα Σίμονς, που κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο, οι τελευταίες ιατρικές εξετάσεις της Χάρις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο, έδειξαν φυσιολογικά αποτελέσματα χωρίς καμία ανησυχητική ένδειξη. Ο δρ. Σίμονς τονίζει ότι η Χάρις διατηρεί έναν ενεργό τρόπο ζωής και υιοθετεί μια υγιεινή διατροφή, παρά τις αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Αν και αντιμετωπίζει εποχικές αλλεργίες και σποραδικά δερματικά εξανθήματα, δεν καπνίζει και καταναλώνει αλκοόλ με μέτρο.

Ο γιατρός της επιβεβαιώνει πως διαθέτει τη σωματική και πνευματική αντοχή που απαιτείται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προεδρίας των ΗΠΑ. Η Χάρις, η οποία είναι 59 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον 78χρονο Τραμπ στις επικείμενες εκλογές. Η δημοσιοποίηση της ιατρικής της κατάστασης έρχεται ως απάντηση στην άρνηση του Τραμπ να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη δική του υγεία, κίνηση που η Χάρις και οι συνεργάτες της θεωρούν έλλειψη διαφάνειας.

Η Χάρις δήλωσε ότι η στάση του Τραμπ να μην δημοσιοποιεί τις ιατρικές του εξετάσεις είναι ενδεικτική του ότι η ομάδα του προσπαθεί να αποκρύψει πληροφορίες από το αμερικανικό κοινό. «Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι ο αμερικανικός λαός δεν γνωρίζει τα πάντα για εκείνον», ανέφερε η Δημοκρατική υποψήφια, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή της για τη Βόρεια Καρολίνα.


Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της καμπάνιας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος έχει ήδη δημοσιοποιήσει σχετικές ενημερώσεις από τον προσωπικό του γιατρό, καθώς και λεπτομερείς εκθέσεις του δρ. Ρόνι Τζάκσον, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική.


Το επιτελείο της Χάρις φαίνεται να στοχεύει στην ανάδειξη του πλεονεκτήματος που φέρει η ίδια λόγω της ηλικίας της, συγκριτικά με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου υποψηφίου στην ιστορία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι 81 ετών, απέσυρε την υποψηφιότητά του έπειτα από απογοητευτική εμφάνιση σε προεκλογική συζήτηση με τον Τραμπ.

Σε ένα εκλογικό σκηνικό που αναμένεται αμφίρροπο, η ομάδα της Χάρις υποστηρίζει ότι η εστίαση στην πνευματική της διαύγεια και τη φυσική της αντοχή, σε συνδυασμό με την έλλειψη διαφάνειας που καταλογίζεται στον Τραμπ, θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.


Στο μεταξύ, ο δρ. Σίμονς δήλωσε ότι οι αλλεργίες της Χάρις ελέγχονται επαρκώς με φαρμακευτική αγωγή και τα σποραδικά εξανθήματα της αντιμετωπίζονται με αντιισταμινικά. Τα τελευταία χρόνια, η Χάρις έχει υποβληθεί σε ανοσοθεραπεία, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των συμπτωμάτων της.


Η αντιπρόεδρος φοράει φακούς επαφής, ενώ από το οικογενειακό της ιστορικό ξεχωρίζει η ασθένεια του καρκίνου του παχέος εντέρου που είχε η μητέρα της. Δεν παραλείπει να υποβάλλεται σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, όπως κολονοσκοπήσεις και μαστογραφίες, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού της.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου