Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω
Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Οκτωβρίου 11, 2024

Έκανε τη μητριά του να κλάψει – «Είπα μπροστά σε όλους ότι δεν είναι μητέρα μου»

Ο 16χρονος της ιστορίας, έχασε την μητέρα του όταν ήταν 5 ετών. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο πατέρας του παντρεύτηκε την μητριά του. Στον γιο του και την 24χρονη, σήμερα, αδελφή του, μίλησε ανοιχτά πριν προχωρήσει στον γάμο.

Ο πατέρας τους, τους είπε ότι δεν χρειάζεται να βλέπουν τη νέα του σύζυγο σαν μητέρα τους. Τους τόνισε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, ειδικά αν αισθάνονται άσχημα. Τους ζήτησε ωστόσο, να τη σέβονται και να της δώσουν την ευκαιρία να παίξει έναν ρόλο στις ζωές τους.
 Τα παιδία δεν δέχτηκαν καλά την μητριά τους από την αρχή. Καθησύχασε τα παιδιά και τα διαβεβαίωσε ότι θα έλεγε στη σύζυγό του πώς ακριβώς αισθάνονται. Μετά τον γάμο, τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά. Ο πατέρας τους ποτέ δεν προσπάθησε να τους πιέσει ν’ αποδεχθούν τη γυναίκα του ως μητέρα τους.

«Κάποιες φορές μας έλεγε ‘παιδιά μου’ και προσπαθούσε να κάνει πράγματα που κάνουν οι κανονικές μαμάδες, όπως δραστηριότητες για την ημέρα της μητέρας, ενώ ήθελε να έρχεται να μας βλέπει στις εκδηλώσεις του σχολείου, αφού ‘όλες οι μαμάδες ήταν εκεί’», εξηγεί.

«Ο πατέρας  μας όμως, μας υπενθύμιζε ότι δεν ήταν μητέρα μας. Η αδελφή μου είχε μια πολύ δύσκολη και τεταμένη σχέση με την μητριά μου, με το ζόρι μιλούσαν. Η αδελφή μου την ανέχτηκε, για χάρη του πατέρα μας. Στην αρχή, μπορούσε να το δεχτεί όμως αργότερα, δεν άντεχε να μην την αποδεχόμαστε» περιγράφει το αγόρι.


“Με το ζόρι την ανεχόμασταν”

Όταν τα παιδιά ήταν μικρά, μετά το σχολείο πήγαιναν στους παππούδες, από όπου τα έπαιρνε μετά ο πατέρας τους. Έτσι, η μητριά τους δεν πήγαινε σε καμιά δραστηριότητα των παιδιών στο σχολείο. Πρότεινε στον άνδρα της να παραιτηθεί από την δουλειά της ώστε να φροντίζει τα παιδιά, κάτι που εκείνος την συμβούλεψε να μην κάνει.

Η μητριά τους επέμενε. Συνέχισε να προσπαθεί να τους φέρεται σαν μητέρα, παρά την άρνησή τους. Εν τω μεταξύ, προσπαθούσαν να κάνουν και δικά τους παιδιά αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Ο πατέρας την παρηγορούσε», εξηγεί ο γιος. «Όμως θέλει να της επιτρέψω να με υιοθετήσει και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τη σχέση μας».

«Αρνήθηκα και όταν μου το ζήτησε ο πατέρας μου. Οι δυο τους, πήγαν σε σύμβουλο γάμου. Μια Κυριακή απόγευμα, ήμασταν στο σπίτι των γονέων της και μιλούσαν για τα προβλήματα γονιμότητας που αντιμετωπίζει. Τότε, ανέφερε πως, ό,τι και αν γίνει, έχει έστω ένα παιδί – εννοώντας εμένα- λέγοντας πως ίσως και να γίνω επίσημα παιδί της. Σε κάθε περίπτωση είπε, έχει έστω ένα παιδί».

Ο νεαρός εκνευρίστηκε, ενώ ο πατέρας του δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό, ώστε να μεσολαβήσει.  Το παιδί είπε μπροστά σε όλους ότι αυτή, δεν είναι η μητέρα του. Είπε πως δεν πρόκειται ποτέ να τον υιοθετήσει. Η μητριά ξέσπασε σε κλάματα και ο πατέρας χρειάστηκε να έρθει τρέχοντας για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Όταν γύρισαν στο σπίτι, ο πατέρας μάλωσε έντονα με τη γυναίκα του. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο νεαρός δεν είπε τίποτα κακό. Όμως, έφερε την μητριά του σε δύσκολη θέση επειδή ήταν μπροστά η οικογένειά της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου