Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2024

Πεντάγωνο: Αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Σε επερχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να

συνομιλήσουν ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Γιοάβ Γκάλαντ, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Πενταγώνου την Πέμπτη, ενώ το Ισραήλ φαίνεται να ολοκληρώνει τα σχέδια για αντίποινα κατά του Ιράν, έπειτα από πυραυλική επίθεση που υπέστη την 1η Οκτωβρίου.


«Είμαι πεπεισμένος πως θα έχουμε επικοινωνία στο άμεσο μέλλον», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάτρικ Ράιντερ, Εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, αναφερόμενος στη συνομιλία μεταξύ Όστιν και Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ενημέρωση όταν η συνομιλία πραγματοποιηθεί.

 Την ίδια ημέρα, το βράδυ της Πέμπτης, συνεδρίασε το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας με αντικείμενο τον σχεδιασμό της αντίδρασης στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, όπως αναφέρει το Bloomberg News, επικαλούμενο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η τελική απόφαση για τα αναμενόμενα αντίποινα εναπόκειται στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και στον Υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

Ο Ράιντερ τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τρόπους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Κύριος στόχος της Ουάσινγκτον παραμένει η αποτροπή μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.


Παράλληλα, ο Γκάλαντ ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον, κατόπιν εντολής του Νετανιάχου, ο οποίος προτιμούσε να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνομιλία των δύο ηγετών δεν περιείχε καμία αναφορά στα πιθανά αντίποινα του Ισραήλ, προκαλώντας εικασίες για διαφωνίες μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου