Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2024

Σάλος στις ΗΠΑ: Διέρρευσε ηχητικό με τον Τραμπ να αστειεύεται για την χήρα του πυροσβέστη που δολοφονήθηκε σε προεκλογική του ομιλία – ΦΩΤΟ

Σάλος στις ΗΠΑ με τη διαρροή ενός ηχητικού ντοκουμέντου, όπου ακούγεται ο Ντόναλντ Τραμπ να αστειεύεται αναφορικά με τη σύζυγο του Κόρεϊ Κομπερατόρε που έπεσε νεκρός από τα πυρα του επίδοξου δολοφόνου του πρώην Προέδρου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

«Προτιμώ τον σύζυγό μου από τα λεφτά»

Μιλώντας σε μια συνάντηση στο Άσπεν του Κολοράντο στις 10 Αυγούστου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία του, ο Τραμπ αναφέρθηκε για το πώς είχε χαρίσει στη σύζυγο του άτυχου πυροσβέστη, Έλεν, 1 εκατομμύριο δολάρια και είχε συγκεντρώσει χρήματα για την οικογένεια στο Gofundme όταν είπε ένα αστείο. «Έτσι θα πάρουν εκατομμύρια δολάρια, αλλά η γυναίκα, η σύζυγος, αυτή η όμορφη γυναίκα, της έδωσα την επιταγή –της δώσαμε την επιταγή– και είπε: “Είναι πολύ ωραίο, και το εκτιμώ, αλλά εγώ προτιμώ να έχω τον άντρα μου”. Τώρα, ξέρω ότι μερικές από τις γυναίκες σε αυτό το δωμάτιο δεν θα έλεγαν το ίδιο», είπε γελώντας.

 

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

ΚΟΜΠΕΡΑΤΟΡΕ

ΚΟΜΠΕΡΑΤΟΡΕ

ΚΟΜΠΕΡΑΤΟΡΕ

Στη συνέχεια, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε μερικά από τα μέλη του κλαμπ που μπορεί να ήταν στόχος του αστείου, αλλά επεσήμανε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος ήταν παρών, δεν συμπεριλαμβανόταν στην… λίστα.

«Ξέρω τουλάχιστον τέσσερα ζευγάρια. Υπάρχουν τέσσερα ζευγάρια, Κυβερνήτη [Άμποτ], που ξέρω και δεν είσαι ένα από αυτά. Τουλάχιστον τέσσερα ζευγάρια εδώ θα ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Η διαρροή αυτή έρχεται λίγο πριν πριν την επιστροφή του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σαββατκύριακο, όπου έγινε η απόπειρα δολοφονίας, στο πλαίσιο της οποίας ο Κομπερατόρε έπεσε νεκρός.

Ο Τραμπ έκανε αυτό το άκομψο αστείο πριν από μια συγκέντρωση στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια, λίγες εβδομάδες μετά τον πυροβολισμό, ενώ από εκείνη την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, αναφέρει ο Guardian.

Δείτε σχετικό βίντεο

Μάλιστα, ο Τραμπ υποσχέθηκε την Τρίτη (1/10) να μετατρέψει την επιστροφή του στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του σε γιορτή της ζωής του Κομπερατόρε. «Θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο γεγονός και θα είναι κάτι», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. «Θα γιορτάσουμε τη ζωή του Κόρεϊ».

Αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι ήταν νευρικός που θα επιστρέψει στο σημείο όπου μια σφαίρα έπεσε στο αυτί του. «Το Μπάτλερ έχει γίνει αρκετά διάσημο μέρος», είπε και πρόσθεσε: «Είναι, πλέον, κάτι σαν μνημείο. Τώρα οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους του Μπάτλερ, κοιτάζοντας σαν να ήταν ένα μνημείο».

Παράλληλα, ο Τραμπ τόνισε ότι μέσω του GoFundMe για τον Comperatore και άλλα θύματα είχαν συγκεντρωθεί 5 εκατομμύρια δολάρια. Τα περισσότεροι είχαν πάει στη χήρα του, ενώ στους δύο τραυματίες υποστηρικτές του αποδόθηκε από 1 εκατομμύριο δολάρια. Παράλληλα, τόνισε ότι η εκδήλωση θα είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τους γιατρούς και άλλους που βοήθησαν τους τραυματίες. «Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι στη χώρα μας, οπότε αυτό θα είναι συναρπαστικό», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ άλλαξε το πρόγραμμα της εκστρατείας του από τότε που τραυματίστηκε στις 13 Ιουλίου. Έκτοτε, οι περισσότερες συγκεντρώσεις του πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους. Σε εξωτερικούς χώρους, εμφανίζεται τώρα πίσω από μια παχιά αλεξίσφαιρη οθόνη.

Παρών και ο Ίλον Μασκ

«Θα είμαι εκεί για να στηρίξω!» έγραψε ο Μασκ στην κοινωνική του πλατφόρμα X την Πέμπτη (3/10) σε ένα retweet της προώθησης του ίδιου του Τραμπ για τη συγκέντρωση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla θα είναι μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων που θα παρευρεθούν, επιβεβαίωσε την Παρασκευή η εκστρατεία του Τραμπ.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας εμφανίζεται δημόσια σε εκδήλωση εκστρατείας για τον πρώην πρόεδρο από τότε που τον ενέκρινε. Σημειώνεται ότι η επικύρωση του Ιουλίου ήρθε αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας, με τον Μασκ να γράφει στο X: «Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω για ταχεία ανάρρωσή του».

Ο Μασκ ενίσχυσε την υποστήριξή του στον Τραμπ τους τελευταίους μήνες και δείχνει να έχει επενδύσει προσωπικά περισσότερο στην πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου