Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 09, 2024

Συνταγή για απολαυστικό κέικ με καφέ


Το κέικ με καφέ μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην παρασκευή του, αλλά η διαδικασία γίνεται πολύ πιο απλή με αυτή την συνταγή. Η blogger φαγητού Charlotte Oates, γνωστή για το δημιουργικό εύρος των συνταγών της, έχει μοιραστεί την εύκολη και νόστιμη συνταγή της για κέικ με καφέ.

Η Charlotte Oates έφτιαξε αυτή τη συνταγή αφού παρατήρησε ότι πολλά κέικ με καφέ που είχε δοκιμάσει δεν είχαν έντονη γεύση. Χωρίς να περιμένει, δημιούργησε μια εκδοχή, η οποία απαιτεί μόνο 25 λεπτά προετοιμασίας.

 

Συνταγή για νόστιμο κέικ με καφέ

Υλικά

Για το κέικ

  • 3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ σε σκόνη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 220 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την κρέμα καφέ

  • 200 γρ. βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου καφέ ή κόκκους
  • 4 κουταλάκια βραστό νερό
  • Λίγο γάλα

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 160 – 140 βαθμούς Κελσίου πριν καλύψετε δύο στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20cm με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Προσθέστε όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή με το χέρι, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια, χωρίστε το μείγμα στις δύο προετοιμασμένες φόρμες και τοποθετήστε τις στο φούρνο για να ψηθούν τα κέικ, για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα καλαμάκι για σουβλάκι που θα εισάγετε στο κέντρο κάθε κέικ.
  4. Μόλις ψηθούν τα κέικ, βγάλτε τα από τον φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν στις φόρμες τους για περίπου 10 λεπτά πριν μεταφέρετε σε ένα σύρμα για να κρυώσουν εντελώς.
  5. Το επόμενο μέρος της συνταγής είναι να φτιάξετε την κρέμα βουτύρου ενώ ψήνονται τα κέικ. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε μαζί τον στιγμιαίο καφέ με το βραστό νερό και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο και να αποκτήσει η κρέμα βουτύρου μαλακή υφή. Εάν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο γάλα μέχρι να έχει την επιθυμητή υφή.
  7. Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, τοποθετήστε το ένα κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα βουτύρου από πάνω. Προσθέστε το δεύτερο κέικ και καλύψτε και πάλι το πάνω μέρος με κρέμα βουτύρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου