Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 26, 2024

«Μάτια ερμητικά κλειστά»: Ο απαράβατος όρος που έβαλε η Νικόλ Κίντμαν στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ

 

Η Νικόλ Κίντμαν είχε γράψει στο συμβόλαιό της μια ρήτρα ως όρο για τις γυμνές σκηνές της στην ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά».

To «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών. Στο αριστούργημα του 1999, είδαμε το Τομ Κρoυζ και τη Νικόλ Κίντμαν στα «καλύτερά τους»- από κάθε άποψη.

Οι Κίντμαν και Κρουζ υποδύονταν ένα ζευγάρι το οποίο γίνεται μέρος «σεξοκεντρικών» τελετών στις παρυφές της ακολασίας. Οι δυο τους όμως δεν ήταν ζευγάρι εκείνη την περίοδο μόνο για της ανάγκες της ταινίας, αλλά και – για όσους δε θυμούνται- και στην πραγματική τους ζωή.

Για τις ανάγκες της ταινίας βέβαια το ζευγάρι έπρεπε να ερωτοτροπεί μπροστά στις κάμερες της παραγωγής, ενώ ζητήθηκε από την Κίντμαν σε πολλές σκηνές να βρίσκεται γυμνή μπρος στο φακό. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, βέβαια, η ιδέα δεν την ενθουσίασε και πολύ.

Σε μια συνέντευξη που ήρθε ξανά στην επιφάνεια, η Κίντμαν είπε ότι είχε γράψει στο συμβόλαιό της μια ρήτρα που προέβλεπε ότι θα έβλεπε όλες τις γυμνές σκηνές της πριν μπουν στο τελικό μοντάζ.

«Όταν πήγα να δουλέψω με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, μου είπε: ‘Θα θέλω ολόσωμο γυμνό’ και εγώ είπα: ‘Ααα, δεν ξέρω’», δήλωσε στο περιοδικό The New York Times Magazine το 2020.

Έτσι κατέληξαν, λέει, στην συμφωνία ότι η Κιντμαν θα εποπτεύει τις σκηνές της πριν μπουν στο τελικό μοντάζ.

Η πλοκή

Στο «Μάτια ερμητικά κλειστά», ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί ως ο «Dr. Bill Hartford», του οποίου ο γάμος με τη σύζυγό του Alice (Νικόλ Κίντμαν) βρίσκεται σε δύσκολη φάση, καθώς ο ίδιος συλλογίζεται εμμονικά μια πιθανή απιστία της.

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης βόλτας στα πέριξ του διαμερίσματος, περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης πριν βρεθεί μπλεγμένος στα σκοτεινά παιχνίδια της ελίτ των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ ακολουθεί μια μακροσκελής σεκάνς στην οποία ο Dr. Bill Hartford αποκτά τη δυνατότητα εισόδου σε έναν χορό γεμάτο μασκοφόρους που ξεδιπλώνουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις.

Η ζωή πέραν του Κιούμπρικ

Την εποχή των γυρισμάτων, η Nicole και ο Tom ήταν παντρεμένοι πράγματι, αφού άρχισαν να βγαίνουν μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα της ταινίας «Days Of Thunder» του 1990.

Η Nicole είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Stanley είχε «εξορύξει» το γάμο τους για να βρει υλικό με σκοπό να δώσει «σάρκα και οστά» στο «Μάτια ερμητικά κλειστά», το οποίο έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αφού συγκέντρωσε 162 εκατομμύρια δολάρια έναντι προϋπολογισμού 65 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Ωστόσο, ο Τομ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2001 επικαλούμενος αγεφύρωτες διαφορές και οι φωτογραφίες της Νικόλ να πανηγυρίζει καθώς έφευγε από το γραφείο του δικηγόρου της μετά την οριστικοποίηση του χωρισμού τους είναι γνωστές και κάνουν το γύρο του διαδικτύου έως σήμερα.

*Πηγή: Daily Mail 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου