Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 07, 2024

Μέση Ανατολή: Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υπόσχεται να νικήσει τους «εχθρούς» του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύτηκε

την Κυριακή πως θα επικρατήσει απέναντι στους «εχθρούς» της χώρας, μία εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ το Ισραήλ τιμά τα θύματα της περσινής επίθεσης της Χαμάς, που οδήγησε στη σύγκρουση στη Γάζα.


Στο Τελ Αβίβ, πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε για να ανάψει κεριά και να προσευχηθεί στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή επίθεση στο νότιο Ισραήλ.

 Μετά τις επιθέσεις στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) έχουν στρέψει την προσοχή τους στο βόρειο μέτωπο, όπου η Χεζμπολάχ έχει εντείνει τις επιθέσεις με ρουκέτες σε υποστήριξη της Χαμάς.

Το βράδυ της Κυριακής, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ ανέφερε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν προηγουμένως προειδοποιήσει τους κατοίκους για τον επικείμενο βομβαρδισμό.


Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες προς τη Χάιφα, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε άτομα, σύμφωνα με τους Times of Israel.


«Μαζί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου στους στρατιώτες που σταθμεύουν στα σύνορα με τον Λίβανο. Αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς, υπογράμμισε: «Πριν από έναν χρόνο, μας χτύπησαν σκληρά». Επισήμανε ότι «ο κόσμος παρακολουθεί με θαυμασμό τα πλήγματα που καταφέρετε στους εχθρούς μας».

Ο Νετανιάχου αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης που αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου στη Γάζα.


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε πως το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν «μακρύ πόλεμο» με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι η Χαμάς έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα.


Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, προειδοποίησε το Ιράν για ενδεχόμενα χτυπήματα ανάλογα με αυτά που διεξάγονται σε Γάζα και Λίβανο, ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου