Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 15, 2024

Θεσσαλονίκη: Πρόβατα εγκλωβίστηκαν σε βάλτο με κοπριά – «Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση, βουλιάζαμε στο βούρκο» – ΦΩΤΟ

Ένα πρόβατο έκανε την αρχή και το κοπάδι ξεστράτισε. Αρκετά πρόβατα

που ανήκουν σε παρακείμενο μοναστήρι ξέφυγαν από την πορεία τους και κόλλησαν σε έναν αυτοσχέδιο χώρο απόθεσης κοπριάς, έξω από τον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.


Η πυροσβεστική υπηρεσία που κλήθηκε από περαστικούς ζήτησε συνδρομή από τα μέλη της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού και αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ζώων.

 «Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, καθώς τόσο τα ζώα, όσο και εμείς βουλιάζαμε στον βούρκο», δήλωσε στη Voria ο πρόεδρος της Ομάδας Διάδωσης Δρυμού, Νίκος Γιάμπαστος και εξήγησε: «Με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας στήσαμε αυτοσχέδιες εξέδρες με μεταλλικές σκάλες και παίρναμε τα ζώα ένα-ένα αγκαλιά. Στη συνέχεια τα δέναμε με ασφάλεια με σχοινιά και τα τραβούσαμε προσεχτικά έξω. Στόχος μας ήταν να απεγκλωβιστούν, χωρίς όμως να κινδυνέψουν ή να τραυματιστούν».

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να καταφέρει το κοπάδι να επιστρέψει σε ασφαλές σημείο κι από εκεί στο μαντρί, ενώ στην ανακοίνωσή της η Ομάδα του Δρυμού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση.

«Εχθές Δευτέρα 14/10/24 το Δρυμός 1 και το Οχημα “ΑΡΚΟΝ“ μετέβη για παροχή βοήθειας διάσωσης ζώων στην περιοχη του Αγίου Βασίλειου προς ενίσχυση της Λ1. Μόλις έπεσε το φως του ηλίου χρειαστήκαμε ενισχύσεις. Τρεις συνεθελοντές μας με το διασωστικό μας όχημα, όπως επίσης και δύο εθελοντές της ομάδας Ομάδα Δράσης & Βοήθειας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ με το όχημα ΟΒ1 μας καλυψαν με παροχη φωτισμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου