Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 08, 2024

Τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα χωρίς στεγνωτήριο με ένα έξυπνο κόλπο

Μια ειδικός στον καθαρισμό μοιράζεται ένα έξυπνο κόλπο για να στεγνώσετε τα ρούχα σας “γρήγορα” χωρίς στεγνωτήριο. Το στέγνωμα των ρούχων μπορεί να είναι δύσκολο όταν έχει υγρασία. Για να γίνει πιο εύκολο, η Caroline Solomon, γνωστή στο TikTok ως @neat.caroline, δείχνει μία τεχνική για να στεγνώσουν εύκολα τα ρούχα μέσα σε μία με δύο ώρες.

Το απλό κόλπο για να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας χωρίς στεγνωτήριο

Στο βίντεο που ανέβασε στα social media, η Caroline Solomonh αποκαλύπτει ότι η μέθοδος “burrito” είναι η λύση για το γρήγορο στέγνωμα των ρούχων. Στην λεζάντα της ανάρτησης της σημειώνει: «Πώς να στεγνώνετε τα ρούχα γρήγορα χωρίς στεγνωτήριο».

 Η ειδικός στον καθαρισμό ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινάει απλώνοντας μια επίπεδη πετσέτα και τοποθετώντας ένα υγρό μπλουζάκι στη βάση της.
  2. Στη συνέχεια τυλίγει σφιχτά την πετσέτα με το μπλουζάκι από κάτω προς τα πάνω, όπως το τύλιγμα ενός “μπουρίτο”.
  3. Γονατίζει πάνω στην πετσέτα και την πιέζει για να απορροφήσει επιπλέον υγρασία.
  4. Έπειτα το ξετυλίγει και το απλώνει σε μια απλώστρα.

Σύμφωνα με την ειδικό καθαρισμού, το ρούχο θα στεγνώσει σε μία έως δύο ώρες.

Εναλλακτικές λύσεις για το γρήγορο στέγνωμα των ρούχων

Για όσους χρειάζονται μια εναλλακτική λύση για ακόμα πιο γρήγορο στέγνωμα, η Caroline προτείνει να χρησιμοποιήσουν ένα πιστολάκι μαλλιών μετά το τύλιγμα του ρούχου σε μπουρίτο, το οποίο μπορεί να αφήσει το ρούχο σας χωρίς υγρασία σε “ένα λεπτό”.

Ο Deyan Dimitrov, γκουρού του καθαρισμού και ιδρυτής της Laundryheap, συνέβαλε επίσης με αρκετά κόλπα “γρήγορου στεγνώματος” που ωφελούν τους οικιακούς βοηθούς που μάχονται με τις υγρές συνθήκες τους πιο κρύους μήνες. Ανάμεσα στις πολύτιμες συμβουλές του είναι η πρόταση να κρατάτε τις απλώστρες μακριά από τους τοίχους όταν στεγνώνετε ρούχα τον χειμώνα.

Αφού πλύνετε τα ρούχα σας, προσπαθήστε να τα κρεμάσετε όσο πιο μακριά γίνεται από τους τοίχους. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από τα ρούχα ενώ στεγνώνουν και σταματά την υγρασία να εγκλωβίζεται ανάμεσα στα ρούχα και τους τοίχους.

Για να στεγνώνουν τα ρούχα “γρήγορα και αποτελεσματικά”, φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο μεταξύ κάθε ρούχου στην απλώστρα. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τη χρήση κρεμαστών: μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά το να αφήνετε χώρο μεταξύ των ρούχων μπορεί στην πραγματικότητα να “επιταχύνει” το χρόνο στεγνώματος βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αέρα.

Μετά το πλύσιμο, κρεμάστε τα υγρά ρούχα σας σε καλά αεριζόμενες εισόδους ή σε άλλες ζεστές γωνιές (πλησίον θερμαντικών σωμάτων, παραθύρων ή κοντά σε πόρτες) μέσα στο σπίτι σας. Ο αέρας σε αυτούς τους χώρους θα επιταχύνει το στέγνωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου