Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2024

Σουηδία: Πανικός στο Κοινοβούλιο – Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές πέταξαν ντομάτες στην υπουργό Εξωτερικών – ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση επικράτησε την Πέμπτη (3/10) το απόγευμα στο Kοινοβούλιο της Σουηδίας, όταν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πετώντας μια σακούλα με ντομάτες προς την υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Την ώρα που η Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ επέστρεφε στο έδρανό της, έπειτα από ομιλία της στο βήμα της Βουλής, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σόφι Αλμ.

«Άρχισαν να φωνάζουν και να διαπληκτίζονται στο θεωρείο, μετά κάποιος πέταξε ένα αντικείμενο προς το μέρος μας, τους βουλευτές», είπε η Αλμ, διευκρινίζοντας ότι το αντικείμενο πετάχτηκε προς την κατεύθυνση όπου καθόταν η υπουργός Εξωτερικών.

Τρεις συλλήψεις

Η σακούλα περιείχε ντομάτες, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε αμέσως από την ασφάλεια να απομακρύνει από την αίθουσα τους διαδηλωτές και διέκοψε τη συζήτηση. Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τρία άτομα παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου