Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 25, 2024

ΗΠΑ: Δολοφόνος πήρε έμπνευση από τη σειρά «Dexter» για να ξεφορτωθεί το διαμελισμένο πτώμα ενός θύματος

 

Φρικιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύπτονται στη δίκη του Κόρι

Μάρτιν, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Μπράντι Όντομ και διαμέλισε το σώμα της το 2018, ακολουθώντας τεχνικές που έμαθε από τηλεοπτικές σειρές.


Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Μάρτιν παρακολούθησε τις σειρές «The First 48» και «Dexter», αναζητώντας χρήσιμες «οδηγίες» για να αποκρύψει τα ίχνη του εγκλήματος και να απαλλαγεί από το σώμα της 26χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μάρτιν ενθάρρυνε τη συνεργό του Αντέλ Άντερσον, να παρακολουθήσει μαζί του τη σειρά «Dexter», όπου ο βασικός χαρακτήρας, ένας κατά συρροή δολοφόνος, διαμελίζει τα θύματά του και εξαφανίζει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο τηλεοπτικός «Dexter»

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το έγκλημα είχε ως κίνητρο την «απληστία», καθώς οι δυο τους είχαν συνάψει συμβόλαια ασφάλειας ζωής στο όνομα της Όντομ, σχεδιάζοντας να κερδίσουν από τον θάνατό της.

Εκείνη την περίοδο, ο Μάρτιν συγκατοικούσε με την Άντερσον και την Όντομ σε ένα σπίτι στο Ρόζεντεϊλ, ενώ τις εξανάγκαζε να εκδίδονται.

O δολοφόνος, Κόρι Μάρτιν

Η Άντερσον, που συνεργάστηκε με την εισαγγελία αποδεχόμενη συμφωνία για ελαφρύτερη ποινή, κατέθεσε πως μαζί με τον Μάρτιν παρακολουθούσαν εκπομπές εγκληματολογικού περιεχομένου, όπως το «The First 48», συζητώντας για το τι πρέπει να αποφύγουν και πώς να μην συλληφθούν από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Μάρτιν στραγγάλισε την Όντομ στο υπνοδωμάτιό της και αργότερα χρησιμοποίησε ηλεκτρικό πριόνι για να διαμελίσει το σώμα της στο μπάνιο, το οποίο είχε καλύψει με βαριές, μαύρες σακούλες απορριμμάτων για να μην αφήσει ίχνη.

Το θύμα του Μάρτιν, Μπράντι Όντομ

Ο Μάρτιν, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Όντομα και απάτη, αναμένεται να καταδικαστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν στις 6 Νοεμβρίου. Η ποινή που τον περιμένει είναι ισόβια κάθειρξη.

«Είναι απόλυτα δίκαιο ο Μάρτιν να αντιμετωπίσει υποχρεωτική ισόβια ποινή για αυτό το φρικτό, ψυχρό έγκλημα που διαπράχθηκε με αποκλειστικό κίνητρο την απληστία και μετά από εκτεταμένο σχεδιασμό», δήλωσε ο εισαγγελέας Μπρέον Πις, μετά την καταδίκη του Μάρτιν.

«Ο Μάρτιν έβλεπε το θύμα ως πηγή χρημάτων, εκμεταλλευόμενος την για εμπορική σεξουαλική εργασία και αφού την δολοφόνησε με τα χέρια του, πέταξε τα διαμελισμένα της μέλη σαν σκουπίδια, για να επωφεληθεί οικονομικά από τον θάνατό της», τόνισε.

Το σώμα της Όντομ, το οποίο είχε διαμελιστεί, βρέθηκε το 2018 στο πάρκο Canarsie. Η αστυνομία εντόπισε το ακέφαλο κορμί και τα μέλη της διασκορπισμένα στο πάρκο, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Ο Μάρτιν συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2020.

Μέρη από το διαμελισμένο σώμα της Όντομ βρέθηκα στο Μπρούκλιν / Φωτογραφία: Gabriella Bass

Με πληροφορίες από: ABC News, New York Post


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου