Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 26, 2024

Άγιοι Ανάργυροι: «Δεν είχα δει την φθορά» κατέθεσε η ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας – Eκτός κινδύνου νοσηλεύεται η 14χρονη

«Δεν είχα δει την φθορά στην ταράτσα» είπε στις αρχές, η

ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας στους Αγίους Αναργύρους, από την οποία αποκολλήθηκε κομμάτι τσιμέντου, χτυπώντας την 14χρονη, στο κεφάλι.


To κορίτσι υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί δηλώνουν ευτυχώς αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

«Δεν είχα δει την φθορά στην ταράτσα», αυτό φέρεται να είπε στις αρχές η ιδιοκτήτρια πολυκατοικίας στους Αγίους Αναργύρους, κατά την πτώση τσιμέντου στο κεφάλι 14χρονης, η οποία περίμενε στη στάση λεωφορείου που τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όταν η ιδιοκτήτρια της διώροφης οικογενειακής πολυκατοικίας ενημερώθηκε για τον τραυματισμό του 14χρονου παιδιού αμέσως ταξίδεψε στην Αθήνα από την επαρχία που μένει μόνιμα, προκειμένου να εμφανιστεί στις αστυνομικές αρχές και να καταθέσει. Όπως ανέφερε:  «Ήρθα αμέσως μόλις με ενημέρωσαν για το ατύχημα. Δεν είχα δει ότι υπάρχει φθορά έξω από το σπίτι. Αν το είχα δει θα είχα προχωρήσει σε επισκευή».


Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα του διαβιβαστεί μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις.


Στο μεταξύ, έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της πρωτεύουσας, καθώς όπως λένε, πολλά είναι τα παλιά κτήρια που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. Η Προϊσταμένη πολεοδομικών εφαρμογών δήμου Αγίων Αναργύρων δήλωσε: «”Κούφωσε” ο σοβάς, και κάποια στιγμή αποκολλήθηκε ένα κομμάτι του».

Tην ίδια στιγμή, ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα παλιά κτήρια της χώρας, όταν η κλιματική κρίση επιτείνει δραστικά την φθορά των δομικών υλικών. «Αν σκεφτείτε ότι ο οπλισμός του σκυροδέματος έχει χρόνο ζωής 70 χρόνια, τα παλιά κτήρια έχουν ξεπεράσει τον χρόνο ζωής», αναφέρει η κα Τόνια Μοροπούλου, καθηγήτρια ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος ΤΕΕ.


«Έχουμε στείλει έγγραφο και στον ιδιοκτήτη αλλά και στην πολεοδομία του Αιγάλεω για να διεξάγει άμεσα έρευνα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού.


Στο σημείο αναμένεται άμεσα κλιμάκιο της πολεοδομίας, ώστε να ελέγξει την καταλληλόλητα του συγκεκριμένου διώροφου κτηρίου.


Βγήκε από την ΜΕΘ το 14χρονο κορίτσι 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το 14ρονο κορίτσι, ενώ χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη και όλα πήγαν καλά. Επιπλέον,  το παιδί επικοινωνεί με το περιβάλλον, βγήκε από την ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε κοινό θάλαμο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».


Αναμένεται να γίνουν και επιπλέον εξετάσεις προκειμένου οι γιατροί να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Μάλιστα, περιμένουν να περάσει και αυτό το 24ωρο προκειμένου να δουν την πορεία της υγείας της. Σημειώνεται πως στο πλευρό της βρίσκεται συνέχεια η μητέρα της, η οποία ήταν και μπροστά στο περιστατικό όταν αυτό συνέβη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου