Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 27, 2024

Λίβανος: Ξανά στο στόχαστρο των IDF η νότια Βηρυτός – Νέες αεροπορικές επιθέσεις – Πάνω από 1.600 νεκροί σε διάστημα ενός μηνός – ΒΙΝΤΕΟ


Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) βομβάρδισαν για ακόμη μια νύχτα συνοικίες στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

 Είχε προηγηθεί εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως υπήρχαν εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Ύστερα από έναν χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στον Λίβανο, όπου από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Πάνω από 1.600 οι νεκροί

Έκτοτε, τουλάχιστον 1.615 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βασίζεται σε επίσημα δεδομένα.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Λόγω του πολέμου, περίπου 1,3 εκατ. Λιβανέζοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκ των οποίων 800.000 αναζήτησαν καταφύγιο στο εσωτερικό της χώρας και οι υπόλοιποι πέρασαν στο έδαφος της Συρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου