Διαλόγους «φωτιά» μεταξύ των μελών της σπείρας, που είχε πάρει…
master στις απάτες, ξαφρίζοντας ανυποψίαστους πολίτες, φέρνει στο φως το enikos.gr. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37 ατόμων, κυρίως Ρομά, ενώ εξιχνιάστηκαν 656 υποθέσεις με το παράνομο οικονομικό όφελος να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.955.804 ευρώ, από τον Οκτώβριο του 2022.Συγκεκριμένα, οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης ήταν τρεις και αφορούσαν την αγοραπωλησία ανύπαρκτων οχημάτων για την αρπαγή των προκαταβολών, την καταβολή δήθεν κρατικών επιδομάτων ή τις επιστροφές φόρων, ενώ δεν παρέλειπαν να παριστάνουν τους λογιστές και να αποσπούν τα τραπεζικά στοιχεία των θυμάτων τους. Η οργάνωση είχε ως «Κέντρα» της την περιοχή των συνοικισμών Ρομά του Ζευγολατιού και των Εξαμιλίων Κορινθίας αλλά και το Άργος Αργολίδος
Αγόραζαν πανάκριβα σπίτια και αυτοκίνητα
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τα λεφτά που κέρδιζαν από τις απάτες, ζούσαν χλιδάτη ζωή. Συγκεκριμένα, η σπείρα δρούσε σαν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση με τεράστια κέρδη, μέρος των οποίων νομιμοποιούνταν με παντός τύπου αγορές, όπως οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, ανέγερση κατοικιών, πολλαπλές αγορές κ.α. και με σταθερή επιδίωξη την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Το modus operandi της οργάνωσης και την ιεραρχία της σπείρας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με βάση το γεγονός ότι η δήλη εγκληματικότητα, αποτελεί το 20% της πραγματικής εγκληματικότητας, υπολογίζεται ότι η οργάνωση στο ίδιο χρονικό διάστημα, ήτοι των δύο ετών, έχει διαπράξει πάνω από 3.000 περιπτώσεις απατών, αποσπώντας χρηματικό ποσό άνω των 14.000.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., η οργάνωση δρούσε πανελλαδικά, με «Κέντρα» της, την περιοχή των συνοικισμών Ρομά του Ζευγολατιού και των Εξαμιλίων Κορινθίας αλλά και το Άργος Αργολίδος, όπου είχαν στήσει το αρχηγείο – τηλεφωνικό κέντρο τους, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαιτερότητες των περιοχών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου