Μπορεί εκεί που κόβεται κάτι στην κουζίνα να κοπείτε λίγο στα δάχτυλα
και αυτό θα προκαλέσει μια μικρή αιμορραγία, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι με ότι έχετε.Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ένα υλικό στην κουζίνα σας που σταματά την αιμορραγία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που το σύνολο των ιδιοτήτων του, λίγοι το γνωρίζουν.
Είναι το πιπέρι καγιέν, το οποίο σταματά την αιμορραγία σε λιγότερο από ένα λεπτό, στις περισσότερες περιπτώσεις πάντα. Και αυτό γιατί εξισώνει την πίεση του αίματος και του επιτρέπει να πήξει γρήγορα. Επίσης, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση.
Διαλύστε μια κουταλιά πιπέρι καγιέν σε λίγο νερό και ύστερα βουτήξτε στο διάλυμα μια γάζα και τοποθετήστε την πάνω στο τραύμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου