Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 03, 2024

Ρολό κιμά

Το απόλυτο κυριακάτικο γεύμα, αποπνέει μεράκι και δεξιοτεχνία και η

οικογένεια το ευχαριστιέται όσο λίγα. Το comfort food στα καλύτερά του!


Υλικά

 2 ½ ώρες

 5 καλές μερίδες

Για το μείγμα του κιμά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος διπλοπερασμένος από τη μηχανή

1 αυγό

2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρεδάκια

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 κ.σ. κέτσαπ

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, θυμάρι, βασιλικός ξερός, πάπρικα γλυκιά, μπαχάρι κατά προτίμηση

Για τη γέμιση:

4 αυγά βρασμένα μέτρια σφιχτά

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε μεγάλα καρέ

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα καρέ

Για τη γαρνιτούρα:

1 κούπα νες καφέ ρύζι κίτρινο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρεδάκια

3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

2 1/2 κούπες νερό ζεστό


Οδηγίες μαγειρέματος


 Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά.


2

Πάνω σε δύο λαδόκολλες που έχουμε επανωτίσει ως το μέσον τους, απλώνουμε με τα χέρια το μείγμα του κιμά, ώσπου να γίνει ένα ορθογώνιο, πάχους περίπου 1 εκατοστού.


3

Στην μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου και λίγο παραπλεύρως της μέσης, βάζουμε εναλλάξ αυγό-πιπεριά ανάμεικτη, έτσι ώστε η παράταξη να αρχίζει και να τελειώνει με αυγό.


4

Πιάνουμε με τα δύο χέρια μας τη μεγάλη πλευρά της λαδόκολλας και με τη βοήθειά της τυλίγουμε το ορθογώνιο σε ρολό. Κλείνουμε τις άκρες και την ένωση στη μεγάλη πλευρά του ρολού και τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες.

Τυλίγουμε κατόπιν με διπλό αλουμινόχαρτο και κλείνουμε επίσης τις άκρες.


5

Ψήνουμε το ρολό στον αέρα του φούρνου στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ανοίγουμε το περιτύλιγμα του ρολού για να ξεροψηθεί, για περίπου 30 λεπτά.


6

Αφού ξεφουρνίσουμε το ρολό, ετοιμάζουμε το ρύζι, σωτάροντας το κρεμμύδι με το ρύζι, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα δύο. Προσθέτουμε το νερό, το αλατοπίπερο και τον άνηθο και χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζοντας μέχρι να πιει το ρύζι όλο σχεδόν το υγρό.


7

Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες, με το ρύζι και γαλλική σαλάτα με μπαλσάμικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου