Υλικά
10 μερίδες
3 μεσαία αυγά
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml ελαιόλαδο
210 γρ. αλεύρι
1 κουτ. baking powder
1/2 κουτ.γλ. σόδα
1/4 κουτ.γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κούπα σταφίδες
10 καρύδια σε κομματάκια κομμένα
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 μήλα (μέτρια γλυκά)
Για στόλισμα:
Άχνη και κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Στο μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
2
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και ρίχνουμε από πάνω τη κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, αλάτι, βανίλια, baking, σόδα).
3
Προσθέτουμε στο μίξερ με τα υγρά υλικά όλα τα στερεά (αλεύρια και μήλα) και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε πολύ.
4
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα περίπου 20 με 22 cm και αν θέλουμε βάζουμε κάτω και λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 30 λεπτά και άλλα 10 σε αέρα, στους 160-170 βαθμούς (ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος). Για να ελέγξω ότι ψήθηκε δοκιμάζω με μία οδοντογλυφίδα μέχρι να βγει καθαρή.
5
Αφήνω μία ώρα να κρυώσει και πασπαλίζω με άχνη και κανέλα. Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου