Λατρεύετε τα ρολά κανέλας αλλά δεν έχετε χρόνο για τις παραδοσιακές
συνταγές; Υπάρχει μια πιο γρήγορη και εύκολη λύση. Με λίγα υλικά και 15 λεπτά από το χρόνο σας, μπορείτε να απολαύσετε φρεσκοψημένα ρολά κανέλας.Γιατί να χάνετε χρόνο στην κουζίνα όταν μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο επιδόρπιο τόσο γρήγορα; Η συνταγή που ακολουθεί είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο. Ιδανικό για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.
Ρολά κανέλας με γιαούρτι: Η πιο υγιεινή και εύκολη συνταγή για σνακ
Υλικά
- 180γρ ελληνικό γιαούρτι (0% λιπαρά)
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα (οποιοδήποτε)
Οδηγίες
- Ζύμη: Ανακάτεψε το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
- Γέμιση: Ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
- Ρόλα: Τύλιξε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό και κόψε σε 5 ίσα κομμάτια.
- Ψήσιμο: Τοποθέτησε τα ρολά σε ένα ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Γλάσο: Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και περιχύστε τα ζεστά ρολά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου