Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 21, 2024

Οι άνθρωποι που παντρεύονται νέοι αλλά το μετανιώνουν αργότερα, εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι, ο γάμος σε μικρή ηλικία, μπορεί να διασφαλίσει την αιώνια ευτυχία. Εκείνοι που το πιστεύουν αυτό, θεωρούν ότι θα μοιραστούν τα όνειρα, την αγάπη τους και τη ζωή του με το άλλο τους μισό, σε μια όμορφη συμβίωση. Δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει κανείς τα αισθήματα της μεταμέλειας.

Ο άνθρωπος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με δυσάρεστες αλήθειες και με τις κοινωνικές προσδοκίες γύρω από τον γάμο.  Το πιο σημαντικό, καλείται να αντιληφθεί πώς κάποιες λεπτές συμπεριφορές μπορούν να αποκαλύψουν το αίσθημα της μεταμέλειας σχετικά με την απόφαση να παντρευτούν σε μικρή ηλικία.

Στο άρθρο αυτό, αναλύονται 8 λεπτές συμπεριφορές τις οποίες εμφανίζουν οι άνθρωποι που έχουν μετανιώσει για τη σημαντική αυτή απόφαση στη ζωή τους, δηλαδή τον γάμο σε μικρή ηλικία.

 

Οι άνθρωποι που παντρεύονται νέοι αλλά το μετανιώνουν αργότερα, εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

  • Σύγχυση του ενθουσιασμού με την αγάπη
  • Παραμέληση της προσωπικής εξέλιξης
  • Δεν μπορούν να διαχειριστούν τον συναισθηματικό  πόνο
  • Αποφεύγουν τη συναισθηματική ευαλωτότητα
  • Υπερεκτιμούν την έννοια του «ένα και μοναδικού»
  • Δεν έχουν εμπεδώσει την έννοια της αλλαγής και της επένδυσης
  • Βάζουν τις κοινωνικές προσδοκίες πάνω από την προσωπική ευτυχία
  • Παραμελούν τη σημασία της οικονομικής συμβατότητας

Σύγχυση του ενθουσιασμού με την αγάπη

Το παραπάνω δεν σημαίνει πως αποκλείεται δύο νέοι άνθρωποι να αναπτύξουν αληθινά αισθήματα αγάπης και έναν ουσιαστικό δεσμό. Πρέπει όμως να αναγνωρίσουν ότι, ο ενθουσιασμός και η αγάπη είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις, προτού πάρουν αποφάσεις που μπορούν να καθορίσουν τη ζωή τους.

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στον ενθουσιασμό, τον έρωτα και την αγάπη, προτού πάρουν αυτή την τόσο σημαντική απόφαση.


Η σωστή διάκριση, μπορεί να τους γλιτώσει, μακροπρόθεσμα από συναισθήματα μεταμέλειας.

Παραμέληση της προσωπικής εξέλιξης

Όταν είμαστε νέοι, οι άνθρωποι διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ταυτότητά μας.

Οι αξίες, οι πεποιθήσεις και οι στόχοι των νέων συντρόφων, είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Μία ισόβια δέσμευση, όπως είναι ο γάμος, χωρίς την πλήρη εμπέδωση  των συνεπειών του σε πολλούς τομείς της ζωής, μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα μεταμέλειας αργότερα.

Δεν μπορούν να διαχειριστούν τον  συναισθηματικό πόνο

Ο γάμος είναι γεμάτος σκαμπανεβάσματα και καμιά φορά, ο πόνος είναι αναπόφευκτος. Αν οι σύντροφοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα αυτά, μπορεί να οδηγηθούν σε αίσθημα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας μακροπρόθεσμα.

Οι σύντροφοι πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τα μέσα και τις τεχνικές για τη διαχείριση του πόνου και την αξιοποίησή του, ως ευκαιρία για τη συναισθηματική εξέλιξη.

Αποφεύγουν τη συναισθηματική ευαλωτότητα

Όταν είμαστε νέοι, δεν είμαστε έτοιμοι ή πρόθυμοι να αποκαλύψουμε τα τρωτά σημεία μας στον σύντροφό μας.

Μπορεί να μην θέλουμε να μιλήσουμε για τους φόβους, τις ανασφάλειες ή τα τραύματα που κουβαλάμε από το παρελθόν.  Μέσα όμως από την ειλικρινή και ανοιχτή επικοινωνία, συνδεόμαστε αυθεντικά και ουσιαστικά με τον σύντροφό μας.

Η αποδοχή της συναισθηματικής ευαλωτότητας, μπορεί να είναι δύσκολη, όμως είναι αναγκαία – ειδικά αν έχετε πληγωθεί στο παρελθόν.

Ο πόνος μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ωρίμανση και την αποδοχή της συναισθηματικής σας τρωτότητας.

Για να εμβαθύνετε τη συναισθηματική σας σύνδεση, πρέπει να θέλετε να αποκαλύψετε την ευάλωτη πλευρά σας.

Υπερεκτιμούν την έννοια του «ένα και μοναδικού»

Μεγαλώνουμε με την πεποίθηση του ένα και μοναδικού, του ιδανικού συντρόφου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει σύντροφοι με τους οποίους θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε μια όμορφη σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση δεν είναι μοναδικά όμορφη.

Όμως, οι σύντροφοι δεν πρέπει να έχουν την ιδέα του ένα, του μοναδικού και τέλειου συντρόφου, προκειμένου να έχουν μια όμορφη σχέση.

Η αληθινή αγάπη δεν σημαίνει ότι έχω βρει ένα τέλειο άτομο, αλλά πως δυο άνθρωποι με ελαττώματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες.

Η μεταστροφή αυτή, είναι λυτρωτική και αποκαλύπτει την ομορφιά των πραγματικών, και όχι των ιδεατών σχέσεων.

Δεν έχουν εμπεδώσει την έννοια της αλλαγής και της επένδυσης

Οι άνθρωποι που παντρεύονται νέοι, έχουν στο μυαλό τους μια στατική αντίληψη του συντρόφου τους.

Ερωτευόμαστε κάποιον μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά οι άνθρωποι είναι προορισμένοι να αλλάζουν, να εξελίσσονται και να μεταμορφώνονται.

Η άρνηση αυτού του γεγονότος, μπορεί να οδηγήσει σε μεταμέλεια. Όλοι μας μπορούμε να αλλάζουμε και να εξελισσόμαστε.

Αλλάζουν τα ενδιαφέροντα, οι αξίες και οι φιλοδοξίες μας με το πέρασμα του χρόνου – αυτό είναι το φυσιολογικό.

Μέσα στον γάμο, οι σύντροφοι θα αλλάζουν και θα εξελίσσονται. Η παραδοχή αυτής την πραγματικότητας μπορεί να προστατεύσει από αισθήματα απογοήτευσης ή πικρίας, καθώς και οι δύο σύντροφοι θα αλλάζουν στη διάρκεια ενός γάμου.

Η αποδοχή της αλλαγής ως ευκαιρίας για βαθύτερη σύνδεση και κατανόηση, είναι αναγκαία για την υγεία της σχέσης.

Ο γάμος σε μικρή ηλικία δεν σημαίνει στατικότητα. Το μόνο βέβαιο στη ζωή είναι η αλλαγή.

Οι άνθρωποι δεν είμαστε στατικά όντα, αλλά δυναμικά, και σχεδιασμένοι να εξελισσόμαστε και να προοδεύουμε.

Βάζουν τις κοινωνικές προσδοκίες πάνω από την προσωπική ευτυχία

Η κοινωνική πίεση, μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, χωρίς να είναι έτοιμοι.

Η προσδοκία που έχει η κοινωνία από τους νέους να παντρευτούν και να τακτοποιηθούν, μπορεί να είναι αποπνικτική.

Ο γάμος σε μικρή ηλικία λόγω κοινωνικής πίεσης, μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα μεταμέλειας και σύγκρουσης.

Μία μελέτη που έγινε με θέμα τον γάμο σε μικρή ηλικία, αποκάλυψε πως, η κοινωνική πίεση, αποτελεί σημαντικό παράγοντα πίεσης, ο οποίος συχνά καταλήγει σε αρνητικές συνέπειες για τους συντρόφους.

Να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς και το δικό του χρονοδιάγραμμα για το κάθε τι στη ζωή, πόσω μάλλον για αποφάσεις όπως ο γάμος.

Δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά ένα προσωπικό ταξίδι, το οποίο ο άνθρωπος πρέπει να ξεκινά όταν είναι εντελώς έτοιμος, συναισθηματικά, νοητικά και οικονομικά.

Παραμελούν τη σημασία της οικονομικής συμβατότητας

Όταν είμαστε νέοι, δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στην οικονομική πλευρά ενός δεσμού, προτεραιότητα έχει το συναίσθημα.

Οι αντικρουόμενες οικονομικές συνήθειες και στόχοι, μπορεί να δημιουργήσουν τριβή και αισθήματα μεταμέλειας μακροπρόθεσμα.

Η οικονομική ευημερία συνεπάγεται την εναρμόνιση των οικονομικών αποφάσεων των ανθρώπων με τις βαθύτερες αξίες τους και την αξιοποίηση του χρήματος ως μέσου για τη θετική αλλαγή.

Οι σύντροφοι πρέπει να κατανοούν και να γνωρίζουν ο ένας τις οικονομικές συνήθειες του άλλου, τους στόχους και τη νοοτροπία, από τα πρώτα στάδια της σχέσης.

Μην παραβλέψετε την οικονομική πλευρά της σχέσης σας. Η οικονομική συμβατότητα έχει καθοριστική σημασία στη συνολική ευτυχία.

Tip: Ο γάμος σε μικρή ηλικία έχει δυσκολίες

Το κοινό σημείο όλων των παραπάνω συμπεριφορών, είναι η αυτογνωσία και η αυθεντικότητα στις σχέσεις.

Πρέπει οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο γάμος, ειδικά σε μικρή ηλικία, συνεπάγεται και κάποιες δυσκολίες.

Τα εμπόδια αυτά, μπορούν να μεταμορφωθούν σε ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βαθύτερης συναισθηματικής σύνδεσης.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου