Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 15, 2024

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια και σταφίδες

Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα ελαφρύ λάδι

2 χούφτες σταφίδες

2-3 χούφτες καρύδια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Για το σιρόπι

4 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

1 στικ κανέλα

1/2 κγ γαρύφαλλο αλεσμένο

3-4 σταγόνες λεμόνι ή μια κουταλιά λεμονιτα

Για το σερβίρισμα

Κανέλα

Καρύδια



Οδηγίες μαγειρέματος

1


Για το σιρόπι ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τ υλικά μας εκτός από τ λεμόνι που το βάζουμε στο τέλος. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τ λεμόνι και έπειτα από 3 λεπτά αφαιρούμε από τ μάτι.
2


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει χρυσαφί χρώμα αλλά να μην καεί. Όταν έχουμε το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας με προσοχή γιατί πετάγεται και μπορεί να καούμε.
3


Αφού πιεί το σιρόπι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σαν μια πηχτή μπεσαμέλ. Αν γίνει αυτό η κουτάλα μου θα αφήνει σημάδια στο χαλβά...τότε ήρθε η ώρα για τα καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύουμε να πάνε παντού και αφαιρούμε από το μάτι...
4


Εγώ τ αφήνω 5 λεπτά στη κατσαρόλα και έπειτα τ βάζω σε φόρμα μπορείτε και σε ταψί βέβαια
5


Αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει και έπειτα το ξεφορμάρουμε. Προαιρετικά ρίχνουμε κανέλα και διακοσμούμε με καρύδια ή σταφίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου