Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 30, 2024

Τρεις φράσεις που χρησιμοποιούν συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι για να κερδίσουν τον σεβασμό

Αν δυσκολεύεστε με την αντιπαράθεση, μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε στους άλλους πώς ακριβώς αισθάνεστε, ειδικά όταν αισθάνεστε πληγωμένοι, απογοητευμένοι ή απογοητευμένοι.

 Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν εσωτερικό διάλογο, αυτή τη μικρή φωνή στο κεφάλι μας που αποκρυσταλλώνει τη γνώμη μας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας ή σε εμάς. Και εδώ και χρόνια, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει οφέλη από τη χρήση θετικής αυτο-ομιλίας, δηλαδή αισιόδοξων και ενθαρρυντικών φράσεων που σας βοηθούν να αναδιαμορφώσετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε μια κατάσταση.

Για παράδειγμα, όταν μια ομάδα ερευνητών ανέλυσε συστηματικά 47 μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ αυτο-ομιλίας και απόδοσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παρεμβάσεις αυτο-ομιλίας ήταν αποτελεσματικές στο να βοηθήσουν τους αθλητές να αυξήσουν την απόδοσή τους και να βοηθήσουν άλλους συμμετέχοντες να συγκεντρωθούν και να συγκεντρωθούν. Οι μεγάλοι ηγέτες στις επιχειρήσεις είναι επίσης ικανοί σε αυτό. Ακολουθούν οι συμβουλές του εμπειρογνώμονα Justin Bariso.

Πώς μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη θετική αυτο-ομιλία για να καθοδηγήσετε τον εσωτερικό σας διάλογο;

Έχω μοιραστεί πολλές στρατηγικές μέσα στα χρόνια, αλλά εδώ είναι τρεις από τις αγαπημένες μου. Επικεντρώνονται στην ενίσχυση των σχέσεων διδάσκοντάς σας να:

  • Να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε παθητική-επιθετική συμπεριφορά
  • Να σέβεστε τους άλλους
  • Να διαχειρίζεστε την τελειομανία σας

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε καθεμία από αυτές και ας δούμε πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε.

Πώς να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε παθητικο-επιθετική συμπεριφορά

Δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, αλλά έχω την τάση να είμαι παθητικο-επιθετική.
Ίσως να είστε το ίδιο -ή γνωρίζετε κάποιον που παλεύει με αυτή τη συνήθεια. Ο τύπος του ατόμου που κάνει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

  • Λέγοντας ότι είναι εντάξει ενώ δεν είναι
  • Γκρινιάζουν
  • Σιωπηλή μεταχείριση
  • Συμφωνεί να κάνει κάτι και μετά δεν το πραγματοποιεί
  • Απαντούν με σαρκασμό

Για να βοηθήσω τον εαυτό μου να περιορίσει αυτές τις τάσεις, χρησιμοποιώ θετική αυτο-ομιλία.

Επιτεθείτε στο πρόβλημα. Όχι το άτομο.

Όταν γίνομαι παθητικοεπιθετικός, προσπαθώ να αντιμετωπίσω συναισθήματα απογοήτευσης ή απογοήτευσης. Αλλά αυτή η φράση με βοηθάει να θυμάμαι ότι ο μηχανισμός αντιμετώπισης μου βλάπτει τη σχέση μου με ένα άλλο άτομο.

Αντ' αυτού, πρέπει να στραφώ σε μια πιο ενεργητική λύση, μιλώντας απευθείας στο άτομο για αυτό που με ενοχλεί.

Αλλά πώς το κάνετε αυτό χωρίς να κάνετε το άλλο άτομο να αισθάνεται ότι σας επιτίθεται; Εδώ έρχεται η επόμενη φράση.

Πώς να κερδίσετε σεβασμό

Αν δυσκολεύεστε με την αντιπαράθεση όπως εγώ, μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε στους άλλους πώς ακριβώς αισθάνεστε, ειδικά όταν αισθάνεστε πληγωμένοι, απογοητευμένοι ή απογοητευμένοι.

Σε αυτές τις στιγμές, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε ότι ο σεβασμός γεννάει σεβασμό. πώς το κάνετε αυτό; Χρησιμοποιήστε τον εσωτερικό σας διάλογο για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας μια άλλη απλή φράση:
Δεν είναι αυτό που λες, αλλά το πώς το λες.

Η έρευνα το υποστηρίζει αυτό. Για παράδειγμα, πάνω από 50 χρόνια πριν, ο ψυχολόγος Albert Mehrabian απέδειξε ότι ο τόνος της φωνής και η γλώσσα του σώματος, όπως οι εκφράσεις του προσώπου, επικοινωνούν περισσότερα για το πώς αισθανόμαστε από ό,τι οι πραγματικές λέξεις που χρησιμοποιούμε.

Πριν εμπλακώ σε μια από αυτές τις δύσκολες συζητήσεις, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι πρέπει να μεταφέρω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου με τρόπο ήρεμο και προσανατολισμένο στη λύση. Αυτό περιλαμβάνει την απόφαση για το πότε και πού θα γίνει η συζήτηση, έτσι ώστε να είμαστε και οι δύο άνετα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Και να θυμάμαι ότι τις περισσότερες φορές, ο τόνος που χρησιμοποιώ για να εκφραστώ είναι αυτός που θα αντανακλάται και σε μένα.

Ομιλία με τον εαυτό σας στην εργασία

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο απογοητευτικό είναι αυτό για εκείνους με τους οποίους συνεργάζεστε. Αλλά αν η δουλειά σας παραμένει «σε εξέλιξη», τότε δεν πειράζει να προχωρήσετε μπροστά, αν δεν είναι τέλεια. Γιατί ποτέ δεν θα είναι τέλειο. Πάντα θα υπάρχει κάτι να αλλάξετε και αυτή η ευκαιρία θα υπάρχει πάντα.

Αυτό σας κάνει πιο εύκολο να συνεργαστείτε και ταυτόχρονα ικανοποιεί την επιθυμία σας να βελτιώνεστε συνεχώς.

Έτσι, αν θέλετε να περιορίσετε την παθητικο-επιθετική συμπεριφορά σας, να αποκτήσετε περισσότερο σεβασμό και να σταματήσετε να είστε τόσο τελειομανής, θυμηθείτε αυτές τις τρεις φράσεις:

1. Επιτεθείτε στο πρόβλημα. Όχι το άτομο.

2. Δεν είναι αυτό που λέτε. Είναι το πώς το λέτε.

3. Δουλειά σε εξέλιξη.

Κάντε το σωστά και θα αξιοποιήσετε τη δύναμη της αυτο-ομιλίας για να ενισχύσετε τις σχέσεις σας. Στη δουλειά και στην προσωπική σας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου