Υλικά για τη συνταγή
- 4 μικρές πατάτες κέρινες, καθαρισμένες και πολύ λεπτά κομμένες
- 100 γρ. φασολάκια εξαιρετικά λεπτά
- 250 γρ. φρέσκα ταλιατέλες
Για το πέστο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 150 γρ. φύλλα βασιλικού
- 75 γρ. κουκουνάρι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πατάτες και τα φασολάκια σε βραστό, αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε το πέστο: Σε ένα γουδί, πολτοποιούμε το σκόρδο με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ομοιογενές. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μια ρευστή σύσταση.
- Βράζουμε τα μακαρόνια με τις πατάτες και τα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό για περίπου 3 λεπτά – τα μακαρόνια πρέπει να είναι al dente.
- Ζεσταίνουμε το μισό πέστο σε ένα τηγάνι. Με μια λαβίδα, βγάζουμε τα μακαρόνια, τα φασολάκια και τις πατάτες από το νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με το πέστο και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το νερό των μακαρονιών για να αραιώσουμε τη σάλτσα και να καλύψει τα μακαρόνια.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και μοιράζουμε τα μακαρόνια σε δύο μπολ. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο πέστο από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου