Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2025

Πρωτότυπη συνταγή για αλμυρά μπισκότα με τυρί και δενδρολίβανο – Χρειάζονται μόνο 12 λεπτά ψήσιμο

Ψάχνετε για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους; Αυτά τα αλμυρά μπισκότα με τυρί και δεντρολίβανο είναι η ιδανική επιλογή. Με μόλις λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, θα έχετε έτοιμα τα πιο νόστιμα μπισκότα.
 

Υλικά για τη συνταγή

  • 80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο ψιλό
  • 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 – 160 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  3. Ανακατέψτε το τυρί και το δεντρολίβανο, στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
  4. Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε σε μια ομοιογενή ζύμη.
  5. Πάρτε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός καρυδιού, πλάστε τα σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ή δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
  6. Εναλλακτικά, ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας, κόψτε τα σε σχήματα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια ψήστε για 12 έως 14 λεπτά.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μετακινήσετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Αυτά τα μπισκότα σερβίρονται καλύτερα την ημέρα παρασκευής τους, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου