Ψάχνετε για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που θα εντυπωσιάσει μικρούς
και μεγάλους; Αυτά τα αλμυρά μπισκότα με τυρί και δεντρολίβανο είναι η ιδανική επιλογή. Με μόλις λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, θα έχετε έτοιμα τα πιο νόστιμα μπισκότα.
Υλικά για τη συνταγή
- 80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο ψιλό
- 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλος κρόκος αυγού
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 – 160 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
- Ανακατέψτε το τυρί και το δεντρολίβανο, στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
- Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε σε μια ομοιογενή ζύμη.
- Πάρτε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός καρυδιού, πλάστε τα σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ή δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
- Εναλλακτικά, ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας, κόψτε τα σε σχήματα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια ψήστε για 12 έως 14 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μετακινήσετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Αυτά τα μπισκότα σερβίρονται καλύτερα την ημέρα παρασκευής τους, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου