Μεταξύ αυτών που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους είναι ο φερόμενος αρχηγός της Οργάνωσης, ο φερόμενος ως πρώτος υπαρχηγός και η 37χρονη αστυνομικός. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (3 λογιστές, ένας στενός συνεργάτης και ο οδηγός του φερόμενου αρχηγού καθώς κι ένας υπάλληλος σε εταιρεία του φερόμενου ως δεύτερου υπαρχηγού), αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματικές εγγυήσεις από 2000 έως 5000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκαν τον βαθμό εμπλοκής που τους αποδίδεται στην υπόθεση.
Ο φερόμενος ως αρχηγός της Οργάνωσης, ο επονομαζόμενος «Κρητικός», αρνήθηκε ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
«Δεν έχω ανάμιξη με εκμετάλλευση οίκων ανοχής ή παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών, ούτε παρείχα ποτέ προστασία σε οποιοδήποτε μαγαζί. Αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι μου δεν παραπέμπουν σε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει 60 εταιρείες».
Τι υποστήριξε η 37χρονη αστυνομικός
Κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση αρνήθηκε και η 37χρονη αστυνομικός που φέρεται να έδινε σημαντικές πληροφορίες στον αρχηγό για κινήσεις της υπηρεσίας της.
Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στο βίντεο που δείχνει τη συνάντησή της με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος σε εστιατόριο, το ραντεβού αυτό έγινε προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες για την υπηρεσία της. Προς ενίσχυση τούτου, φέρεται να επικαλέστηκε καταγεγραμμένη κλήση που έκανε λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση σε συνάδελφο της και του λέει για «σημαντική πληροφορία» που απέσπασε.
Όσον αφορά στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της υποστήριξε, κατά τις ίδιες πηγές, ότι ανήκουν στο σύντροφό της ενώ για τις σακούλες με τα ψώνια ισχυρίστηκε ότι ήταν δώρα για τα ανίψια της.
Ο φερόμενος ως πρώτος υπαρχηγός της οργάνωσης, αρνήθηκε επίσης όσα του αποδίδονται. Όπως φέρεται να είπε, λόγω του ότι είναι κουμπάροι με τον δεύτερο υπαρχηγό, είχε αναλάβει μία από τις εταιρείες του που παρείχε ο υπηρεσίες ασφάλειας εξαιτίας και της ιδιότητάς του ως πρώην στρατιωτικού.
Για το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε φέρεται να είπε ότι ανήκε στην εταιρεία ενώ για τα λοιπά έξοδα που εμφανίζονται να κάνει πως αυτά δικαιολογούνται από τη σύνταξη και τον μισθό που λάμβανε.
«Ως γνωστό οι υποθέσεις που καλύπτονται από δημοσιότητα συνοδεύεται από ανάλογη δόση υπερβολής. Αν αφαιρέσουμε την υπερβολή που συνοδεύει και τη συγκεκριμένη υπόθεση θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα» ανάφερε ο συνήγορος του, Σπύρος Ρομποτής.
Ο επονομαζόμενος τώρα και ως «άτυπος λογιστής» της Οργάνωσης φέρεται να υποστήριξε ότι παρείχε λογιστικές υπηρεσίες σε δέκα με δεκαπέντε από τις εταιρίες που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ σε τρείς από αυτές ήταν και ο ίδιος μέτοχος. Ισχυρίστηκε δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι παρέδιδε κατόπιν εντολής του δεύτερου υπαρχηγού, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων, που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα, σε άτομο της ασφάλειας του κτιρίου προκειμένου να προβεί σε αναλήψεις μετρητών που κυμαίνονταν από τριάντα έως σαράντα χιλιάδες ευρώ την ημέρα. Τα χρήματα αυτά , σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, συγκεντρώνονταν στο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του δεύτερου υπαρχηγού χωρίς οποίος να γνωρίζει πού κατέληγαν στη συνέχεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου