Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 31, 2025

ΑΝΗΣΥΧΙΑ! 4,4 ΡΙΧΤΕΡ (και με διάρκεια) ο σεισμός στο Αλιβέρι...

 

4,4 Ρίχτερ ήταν τελικά ο σεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Εύβοια και μάλιστα έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική, προκαλώντας ανησυχία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στις 17.55 με το επίκεντρο να εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Αλιβερίου και εστιακό βάθος 16,2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές. «Είναι μια ασθενής δόνηση, είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν θα πρέπει να ανησυχούμε. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έγινε στο Αλιβέρι 4,2 και θα πρέπει να περιμένουμε να μας δοθεί το σωστό μέγεθος και το σωστό βάθος» εξήγησε νωρίτερα ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Αθανάσιος Γκανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου