Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 11, 2025

Κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής: Στο κάδρο των ερευνών κι άλλοι αστυνομικοί – Πάνω από 70 άτομα στην δικογραφία

Περισσότερα από 70 άτομα φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που

«πουλούσαν» προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες, ενώ παράλληλα προχωρούσαν και σε απάτες σε βάρος του Δημοσίου.


Νωρίτερα σήμερα (11/01) το μεσημέρι, σε βάρος των -μέχρι στιγμής – 19 συλληφθέντων, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατά περίπτωση, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (αφορά σε τρεις ηλικίας 58, 55 και 37 ετών), συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη απάτη κατά του δημοσίου άνω των 120.000 ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία κατά συναυτουργία, δωροληψία (αφορά στους τέσσερις αστυνομικούς), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Από τον Εισαγγελέα απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τα αδικήματα της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και της μαστροπείας σε άτομα που παραμένουν προς το παρόν ασύλληπτα, ενώ ένα ακόμη άτομο αναζητείται από τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί του κυκλώματος βαρύνονται επίσης με:

  • Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου
  • Παράβαση καθήκοντος
  • Παροχή υπηρεσίας αντίθετη προς τη θέση και τα καθήκοντα του αστυνομικού υπαλλήλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, βρίσκονται και άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνώνται.

α μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εισπράττοντας χρήματα, ειδοποιούσαν και κάλυπταν ιδιοκτήτες παράνομων λεσχών και οίκων ανοχής, για τους ελέγχους που θα προχωρούσαν οι Αρχές, ή σε περίπτωση που όντως πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι, τους βοηθούσαν να την βγάλουν «καθαρή».

Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση προχωρούσε και σε απάτες σε βάρος του Δημοσίου, μέσω της δημιουργίας 40 εταιρειών-«φαντάσματα» που είχαν ως «βιτρίνα» αστέγους, και της μη απόδοσης ΦΠΑ.

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες αστυνομικοί ήταν κοντά στο περιβάλλον του αρχηγού της συμμορίας, ενώ είχαν και τον ρόλο του «οδηγού» τόσο για τον ίδιο, αλλά και για τα μέλη της οργάνωσης.

Η 37χρονη ήταν εκείνη που πληροφορούσε τη συμμορία

Ανάμεσα στους 4 αστυνομικούς που συνελήφθησαν βρίσκεται και μία 37χρονη αστυνομικός, η οποία έχει περάσει από νευραλγικές θέσεις της αστυνομίας, υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και είχε βραβευτεί το 2019 για τις υπηρεσίες της. Η 37χρονη ήταν εκείνη που πληροφορούσε τη συμμορία για το πότε θα γίνουν έλεγχοι, ενώ σύμφωνα με νέες πληροφορίες στην κατοχή της βρέθηκαν πάνω από 20.000 ευρώ.

Η ίδια φέρεται να ήταν πολύ κοντά στον αρχηγό του κυκλώματος, με τον οποίο είχε συναντήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συνάδελφοί της, λένε ότι έχουν πέσει από τα σύννεφα και δηλώνουν ότι είναι σε σοκ. H αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είναι απόφοιτη της Νομικής, έχει μεταπτυχιακό και θα μπορούσε – όπως τονίζουν αστυνομικοί που την ήξεραν – να είχε κάνει μεγάλη καριέρα. Οι υπόλοιποι 3 αστυνομικοί, φέρεται να ήταν οι μεταφορείς των χρηματικών ποσών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα βρέθηκαν στα σπίτια του ατόμου με το ψευδώνυμο Κρητικός και του υπαρχηγού του.

Επίσης, στην οργάνωση συμμετείχαν και τρεις ειδικοί φρουροί, που υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Αθήνα. Ως ρόλο είχαν να κάνουν αναλήψεις με τις κάρτες των αρχηγικών μελών και να παρέχουν προστασία στα σπίτια αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης.

Κύκλωμα προστασία οίκοι ανοχής αστυνομικός

«Ταρίφα» έως και… 3.000 ευρώ ζητούσε η συμμορία

«Ταρίφα» έως και… 3.000 ευρώ ζητούσε η συμμορία. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται πως χρονολογείται τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2014. Στην κορυφή της «πυραμίδας», κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκονται τρία άτομα: ένας 58χρονος με το ψευδώνυμο Κρητικός ή Λευτέρης, ένας 55χρονος με ψευδώνυμο Νώντας ή φίλος ή θείος και ένας 37χρονος.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, ότι τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας, μπορούσαν να επέμβουν ακόμα και στις κρίσεις της αστυνομίας,

Όσον αφορά τα χρήματα που λάμβανε η οργάνωση, αυτά κατέληγαν σε εταιρεία σεκιούριτι στην Λεωφόρο Συγγρού. Σημειώνεται, πως η ταρίφα για τους οίκους ανοχής ήταν από 800 έως 2.500 ευρώ, ενώ για τις λέσχες και τα καζίνο από 1.000 έως 3.000 ευρώ.


«Θα περιμένουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης»

«Είναι μία υπόθεση που χειρίζεται κάποιους μήνες η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε αυτήν τη δικογραφία είναι κατηγορούμενοι τέσσερις αστυνομικοί», λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η έρευνα αφορά τους τελευταίους μήνες, δεν έχουμε διαπιστώσει πόσο καιρό μπορεί να συμμετείχαν οι αστυνομικοί σε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις, καθώς στη δικογραφία υπάρχουν δύο. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της δωροληψίας. Υπάρχει και η κατηγορία για την απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Θα περιμένουμε σήμερα και την άσκηση της ποινικής δίωξης για να δούμε ποιες θα είναι οι διώξεις και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», συμπλήρωσε η ίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου