«Μου είπε ότι θέλει να μείνει σπίτι να φροντίζει το παιδί»
Ο άνδρας είναι ηλεκτρολόγος, ενώ η γυναίκα του είναι λογίστρια. Όταν ήρθε ο καιρός να επιστρέψει η γυναίκα στη δουλειά της, είπε πως νιώθει θλίψη και ενοχές να στείλει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό.
Του είπε ότι θέλει να παραμείνει στο σπίτι για να φροντίζει το παιδί. Εκείνος της πρότεινε να πάει για ψυχοθεραπεία, όμως εκείνη δεν τον άκουσε.
«Συμφωνήσαμε ότι θα δουλεύω περισσότερο αλλά δεν θα ασχολούμαι με τις δουλειές του σπιτιού»
Ο άνδρας δεν μπορούσε να της αλλάξει γνώμη. Έτσι, έκανε κάποιους υπολογισμούς και συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να αυξήσει τις ώρες εργασίας του από 45 σε 70 την εβδομάδα.
«Της είπα πως θα ήταν εξουθενωτικό και εκείνη προσπάθησε να με πείσει. Μου είπε ότι πρέπει να θυσιαστώ για το παιδί μας, ότι εκείνη θα αναλάμβανε το σπίτι εξ ολοκλήρου και εγώ δεν θα χρειαζόταν να κάνω απολύτως τίποτα, ακόμη και όταν οι δουλειές του σπιτιού θα είναι πολλές. Συμφώνησα χωρίς να το θέλω αλλά ένιωσα ότι δεν μου έδινε και άλλη επιλογή», εξηγεί ο άνδρας.
Έτσι, η γυναίκα παραιτήθηκε και εκείνος άρχισε να δουλεύει 25 ώρες παραπάνω την εβδομάδα.
«Δεν τηρεί τις υποσχέσεις της»
Εκείνος κάθε πρωί στις 5, πηγαίνει στο γυμναστήριο, ώστε να έχει διανοητική διαύγεια. Μετά, δουλεύει από τις 7 έως τις 5 το απόγευμα και γυρίζει στο σπίτι στις 17:30. Εξαντλημένος, όπως λέει, κάνει μπάνιο και πέφτει για ύπνο.
Στον πρώτο μήνα της συμφωνίας τους, η γυναίκα τήρησε την υπόσχεσή της. Πράγματι, έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού.
Ωστόσο, αργότερα του ζήτησε να κάνει καμιά δουλειά, αν και εκείνος της υπενθύμισε τη συμφωνία που είχαν κάνει. Εκείνη, ενοχλήθηκε όμως συνέχισε να κάνει μόνη της όλες τις δουλειές.
«Ήθελε να της μαγειρέψω και της θύμισα τη συμφωνία μας»
Πριν από δύο μέρες, όμως, του είπε ότι είναι «σκασμένη» και θέλει να της ετοιμάσει φαγητό. Εκείνος, αρνήθηκε και της επισήμανε ότι αθετεί την υπόσχεσή της. Της είπε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να κάνει απολύτως καμία δουλειά στο σπίτι, από τη στιγμή που έχει την απαίτηση να δουλεύει 70 ώρες την εβδομάδα.
«Έδειχνε εκνευρισμένη, αλλά σηκώθηκε και ετοίμασε βραδινό. Από τότε έχει να μου μιλήσει», εξηγεί ο άνδρας. «Είμαι έξαλλος και γεμάτος ένταση τώρα. Στην αρχή με έβαλε να εργάζομαι 25 επιπλέον ώρες την εβδομάδα, ενώ τώρα αθετεί την υπόσχεσή της και προσπαθεί να με χειριστεί, σταματώντας να μου μιλάει. Έχω χάσει το μυαλό μου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου