Τα ρολά σφολιάτας με γέμιση από ροκφόρ είναι μια εξαιρετική επιλογή
για ένα νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό ή συνοδευτικό. Ταιριάζει τόσο σε ένα απλό δείπνο όσο και σε ένα πιο επίσημο γεύμα.Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ. ροκφόρ, τριμμένο
- 40 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 αυγό, χτυπημένο
- Μέλι (προαιρετικά)
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
- Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο ροκφόρ με το μαλακωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στις άκρες.
- Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε ρολό.
- Σφραγίζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι και αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού με το χτυπημένο αυγό.
- Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 2-3 εκατοστών και τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου