Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 31, 2025

Μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα, σβησμένο με αγιωργίτικο κρασί

Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα με πλούσια σάλτσα από Αγιωργίτικο κρασί, ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι του χειμώνα. Η συνταγή είναι του Κωνσταντίνου Κωβαίου, executive chef στα ξενοδοχεία London & Athens Coast της Γλυφάδας και αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis».

Υλικά Συνταγής
  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο (σπαλομίτα)
  • 2 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγαλό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 100 ml κρασί Αγιωργίτικο
  • 3 λίτρα ζωμό βοδινό ή νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι 
Εκτέλεση
  • Σε ανοικτή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά, εκτός από τα μανιτάρια για 3'-4'.
  • Προσθέτετε το κρέας. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτετε και το θυμάρι. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Ρίχνετε το ζωμό ή το νερό (κατά προτίμηση ζεστό), σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1½ -2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά. Τα προσθέτετε και αυτά στο κρέας 10' πριν να είναι έτοιμο.Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Σημειώσεις

Αν θέλετε τη σάλτσα πιο δεμένη μπορείτε να αλευρώσετε ελαφρά το κρέας πριν το σοτάρετε ή να δέσετε στο τέλος τη σάλτσα ρίχνοντας λίγο άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου