Υλικά για τη συνταγή
- Σπρέι μαγειρικής
- ¼ φλιτζανιού ξερή ψίχα ψωμιού
- ¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 42,5 γραμμάρια τυρί Ασιάγκο, τριμμένο (περίπου 2/3 φλιτζάνι)
- 35 γραμμάρια κομμένο προσούτο, ψιλοκομμένο
- 30 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι κίτρινο
- 5 γραμμάρια ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
- 454 γραμμάρια γαλοπούλα 93% άπαχη και αλεσμένη
- 340 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Ασιάγκο
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία με τη σχάρα τοποθετημένη 15 εκατοστά από την πηγή θερμότητας. Καλύψτε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
- Ανακατέψτε το ψωμί και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακατέψτε τα αυγά, το τριμμένο τυρί Ασιάγκο, το προσούτο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το μείγμα ψωμιού-γάλακτος και την γαλοπούλα. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάστε 24 κεφτεδάκια.
- Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε απόσταση 2,5 εκατοστών το ένα από το άλλο στο μισό του ταψιού.
- Ανακατέψτε τα φασολάκια, 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Απλώστε ομοιόμορφα στην κενή πλευρά του ταψιού με τα κεφτεδάκια.
- Ανακατέψτε τις ντομάτες, 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Αλείψτε ένα ξεχωριστό ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Απλώστε τις ντομάτες ομοιόμορφα σε ένα δεύτερο ταψί.
- Τοποθετήστε τα ταψιά το ένα δίπλα στο άλλο σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τις ντομάτες από το φούρνο. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και να ψηθούν καλά, για περίπου 7 λεπτά.
- Μεταφέρετε τις ντομάτες (μαζί με τυχόν χυμούς ντομάτας στο ταψί) σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε απαλά.
- Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε 1 1/2 φλιτζάνι φασολάκια και 4 κεφτεδάκια σε καθένα από 6 πιάτα. Ρίξτε ομοιόμορφα τις ντομάτες πάνω από τα φασολάκια. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τριμμένο τυρί Ασιάγκο. Γαρνίρετε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου