Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 03, 2025

Μεξικάνικα κεφτεδάκια


Για 4 μερίδες


Για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

από 1 κουτ. γλυκού κύμινο, ρίγανη και πάπρικα

100 γρ. μισοβρασμένο ρύζι

½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 Για τη σάλτσα:


500 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 πιπεριές χαλαπένιος ή 2 τσίλι πιπεριές

2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού κύμινο

½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Ετοιμάστε τα κεφτεδάκια: Βάλτε όλα τα υλικά μέχρι το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώστε τα. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια. Βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 180ο C για 15 λεπτά.


Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα, αλατίστε και αφήστε τη να πάρει μια βράση. Ρίξτε μετά τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Ανακατέψτε κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις και σερβίρετε ραντίζοντας το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου